Winst voor JO17

18 februari 2019 505x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Winst voor JO17

16-2-2019
DFC 17/1 – Streefkerk 17/1

Nadat vorige week de eerste competitiewedstrijd op het allerlaatste moment werd gecanceld ( lekkende vrachtwagen , Alblasserdam ) konden we vandaag eindelijk voor het ‘ echie ‘ de wei in .

De tegenstander is nieuw in de competitie , dus het was de eerste minuten even aankijken . Al gauw bleek dat zij leunen op hun verdediging , met 8 man achter de bal , om dan na het veroveren van de bal er in een counter snel uit te komen en zo gevaarlijk te worden !

Ondanks dat we vanaf de eerste minuut beter waren , konden we het gaatje niet vinden . Veelvuldig werd de lange bal gespeeld , terwijl je tegen zo’n verdedigende tegenstander de bal juist van links naar rechts en vice versa moet verplaatsen en het geduld op zien te brengen om een gaatje te vinden .
Zo’n 10 minuten voor rust brak Juul door , maar vergat toen hij alleen op de keeper afging om te scoren , beter nog had hij af moeten spelen aan Michael die goed meegelopen was .
Dit was behoudens een paar afstandschoten de enige 100% kans , zodat de rust bereikt werd zoals we waren begonnen , met 0-0 .

De 2de helft een beter voetballend DFC . De bal ging beter rond , een paar kansen gecreëerd , maar de bal ging er maar niet in . En als jezelf niet scoort is het altijd billen knijpen dat de tegenstander niet uit zo’n spaarzame counter scoort .
Toch wilden we koste wat het kost met 3 punten van het veld stappen , dus werd de langste van het stel , Nick , in de spits geposteerd om nog iets af te dwingen ! Kansen kwamen er en de tegenstander kwam er ook nog een keer gevaarlijk uit in een tegenstoot , maar gescoord werd er aan beide kanten niet .
Tot 10 minuten voor tijd we een vrije trap net buiten de middencirkel kregen . Nick werd door de lucht door Redwan gezocht . Luchtduel werd aangegaan , de bal door iedereen gemist en tot onze opluchting stuiterde de bal net langs de paal in de verste hoek binnen . Eindelijk stonden we wat gelukkig , maar wel verdiend met 1-0 voor !
De resterende tijd werd er goed verdedigd en niks weggegeven , terwijl we zelf nog een paar kansen kregen , zelfs een levensgrote , maar er werd niet meer gescoord . Eindstand 1-0 , de eerste 3 punten zijn binnen !

Je kan wel eens minder spelen , belangrijk is om dan hard te blijven werken , des te lekkerder is het om dan als winnaar van het veld te stappen .
Volgende week wacht EBOH in de 4de ronde van de beker . Hard werken doen we altijd , als we daarnaast ook kunnen laten zien dat we goed kunnen voetballen , hebben we een goede kans om nog een ronde verder te komen ! Dus van de week 2x lekker trainen en dan zaterdag vroeg de beuk erin !!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com