Jo17 uitgeschakeld in de beker

24 februari 2019 719x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jo17 uitgeschakeld in de beker

23-2-2019
EBOH 17/1 – DFC 17/1 ( beker )

Vroeg , maar met een heerlijk zonnetje waren we klaar om de strijd aan te gaan met onze stadsgenoot . Door ziekte / blessure / schorsing misten we er een aantal , maar met een op halve kracht en een speler van 016 erbij , hadden we er toch 14 op papier .
Dat het een moeilijke pot ging worden , wisten we wel uit de eerdere wedstrijd uit de najaarscompetitie toen we met 0-4 verloren . Onze tegenstander beschikt over een leuk voetballende ploeg met 3 a 4 echt goede talenten , maar wij zijn DFC en voor niemand bang !

Iets wat aangepast aan de tegenstander begonnen we aan de eerste helft . EBOH probeerde direct het initiatief te nemen door de bal snel rond te laten gaan , veel lopende mensen en op de juiste moment de pass / steekpass . Daar tegenover stond een hardwerkende DFC die goed stond te verdedigen en met snelle tegenstoten gevaar probeerde te stichten .

Er ontstond een leuke strijd , jammer is het dan weer dat de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd probeerde te drukken . Zeg het vaak en nu weer , laat de boys het lekker met elkaar uitvechten !
Desalniettemin had EBOH een paar goede kansen en de 1-0 was een heerlijke goal .
De 2-0 kwam uit een wel heel makkelijk gegeven vrije trap die keurig in het uiterste hoekje werd getrapt . Joël kreeg zijn vingertoppen er wel tegenaan , maar helaas net niet genoeg .
Wijzelf kregen een paar halve en een grote kans , helaas konden we daaruit niet scoren en stond het dus met de rust 2-0 voor EBOH .

De tweede helft .
Dat zelfs 17 man geen overbodige luxe is bleek al snel . Nick was in de eerste helft al uitgevallen , Julian gaf in de rust aan last van zijn schouder te hebben en Max zijn invalbeurt was na 20 minuten klaar ( 10 voor en 10 na de rust ) dus na 55 gespeeld te hebben was ik klaar met wisselen en hadden we er nog net 11 over !
Maar dat deerde ons niet . Karakter is een prima eigenschap en daar ontbreekt het niet aan in onze ploeg ! Met veel enthousiasme werden steeds meer duels gewonnen , de tegenstander bij de strot gepakt en met snelle bal verplaatsingen gevaar gesticht !
De wedstrijd draaide . Wij werden de gevaarlijkere ploeg , EBOH kwam er nauwelijks meer uit . Zij kregen nog een kans , verder was het DFC die op doelpunten aan het jagen was ! Na 2 goede schoten , een voorzet die net naast gekopt werd , een zuivere penalty die niet gegeven werd en Michael die na een schitterende aanval alleen op de keeper afging maar helaas naast schoot , stond het nog steeds 2-0 .
Toen na weer een goede aanval Michael opnieuw op de keeper afging liet hij hun keeper dit keer kansloos en stond het 2-1 !
Ik dacht dat we nog een minuut of 5 hadden om de gelijkmaker op het bord te zetten , maar nadat EBOH had afgetrapt besloot de scheidsrechter direct af te fluiten ?? Eindstand dus 2-1 voor EBOH .

De kwartfinale van de beker is dus ons eindstation , maar wij hebben deze campagne een goede reeks neergezet : 4W – 1G – 1V . Doorgaan was natuurlijk leuk geweest , maar de progressie die onze ploeg doormaakt vinden wij veel belangrijker !
We kunnen ons nu volledig gaan richten op de competitie . Hebben nu even de tijd om aan de pijntjes te werken zodat we er over 2 weken klaar voor zijn om de competitie te hervatten ! Fijn weekend nog , dinsdag weer lekker trainen .

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com