DFC wint bij Seolto

2 februari 2019 651x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint bij Seolto

DFC behoudt koppositie in de 2e periode.

DFC ging vandaag de Moerdijkbrug over om op zoek te gaan naar de 3 punten bij Seolto. Niet alleen om de positie op de ranglijst en zodoende de aansluiting met de kop te behouden , maar ook de koppositie in de 2e periode te verdedigen. Hierin slaagde DFC met vlag en wimpel door met 1-3 te winnen.

In de 1e helft waren er voor beide ploegen kansen, maar DFC ging slordig met die kansen om. En als je de kansen niet benut, zal je altijd zien dat de tegenstander dat wel doet. Enkele minuten voor de rust was daar de 1-0 achterstand en tevens de ruststand.

Trainer Danny Slegers benutte de verplichte 15 minuten rust om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Want de druk moest er vol op na de thee.

En dat gebeurde, want al snel na de rust scoorde Leroy Rubio Rijsdijk de gelijkmaker. Het teken voor DFC om door te drukken en de klus te klaren. Colin Reening scoorde vrij snel na de gelijkmaker de 1-2 en DFC nam de leiding over om deze niet meer af te staan. De tweede helft stond er duidelijk een ander DFC, die geen kansen meer weggaf en zelf wel de kansen benutte. Vlak voor het einde maakte Leroy Rubio Rijsdijk zijn 2e treffer en de wedstrijd werd op slot gegooid. 1-3 en dat was ook de einduitslag.

DFC blijf samen met Wieldrecht de druk op Prinsenland zetten, en het ziet er naar uit dat deze ploegen onderling gaan uitmaken wie er aan het eind van de rit met het kampioenschap vandoor gaat. In de strijd om de 2e periode is de volgorde juist omgekeerd. Daarin leidt DFC voor Prinsenland en Wieldrecht, maar aangezien Prinsenland al een periode heeft, zijn de beste papieren voor DFC. Maar dan moet DFC wel blijven winnen de komende weken.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com