DFC wint verdiend en kan toeleven naar de topper.

19 januari 2019 1121x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint verdiend en kan toeleven naar de topper.

DFC ging vandaag naar het zeeuwse Scharendijke om de eerste competitie wedstrijd van 2019 te spelen. De ploeg sluit hiermee de winterse voorbereiding af na een geslaagd trainingskamp en een oefenwedstrijd. Vandaag dus de wedstrijd tegen ZSC’62. Een stabiele middenmotor maar wel de enige ploeg die koploper Prinsenland in deze competitie wist te verslaan. Vooraf werd hier zeker rekening mee gehouden.

DFC begon scherp met goed voetbal. We kwamen hier voor de 3 punten want alleen op die manier konden we de aansluiting houden met de koploper. Na een klein half uur spelen was het Robin Ramessar die het vijandige net liet bollen en de 0-1 aantekende. Nog voor de rust verdubbelde Suayip Yaman deze score , de kleedkamer werd met een 0-2 voorsprong opgezocht. De voorsprong was volledig terecht want DFC was gewoonweg de betere ploeg.

Dat werd al heel snel in de 2e helft duidelijk gemaakt door wederom Robin Ramessar, die met zijn tweede treffer vandaag de 0-3 op het scorebord liet noteren. De maker van de tweede DFC treffer , Suayip Yaman , werd vervangen door Kenan Vleesenbeek. Kenan hielp de ploeg aan de 0-4 en DFC zat in een zetel.Enige smetje op de dag was de tegentreffer van ZSC’62 na een uurtje spelen. Gelukkig is er altijd Leroy Rubio Rijsdijk die de kers op de taart zette en de wedstrijd , voor zover nodig , op slot gooide en de eindstand op 1-5 bracht.

Trainer Danny Slegers zag zijn ploeg verdiend winnen met goed voetbal. ” Wij waren duidelijk de betere ploeg en we wisten de kansen ook af te maken vandaag. Op naar de topper volgende week aan de Reeweg Oost. “

De topper waar Danny Slegers over sprak ,is natuurlijk DFC-Prinsenland. De nummer 3 tegen de nummer 1 ,het gat bedraagt 6 punten maar als de roodwitten de punten in eigen huis kunnen houden volgende week, is de spanning aan de top helemaal terug. Saillant detail is dat DFC bij winst volgende week niet alleen zichzelf maar ook Wieldrecht een enorm plezier zal doen.

Een mooi affiche , waarbij de thuisclub uw steun zeker kan gebruiken. Alleen Koning Winter kan nog roet in het eten gooien.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com