JO17 bekert verder

16 december 2018 1091x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO17 bekert verder

3de beker ronde wedstrijd
DFC 017/1 – SC Everstein 017/1

Wat zal het leuk zijn om nog een rondje door te komen !

De eerste helft : 
Ik had wat info ingewonnen bij een oude buurjongen die tegenwoordig in de provincie Utrecht woont , dichtbij onze vrienden uit Everdingen . Het gevaar zat volgens hem in hun as en de snelle spitsen . Ons elftal daar zo goed mogelijk op aangepast begonnen we aan de wedstrijd . 
Vanaf de eerste minuut hadden we ze onder druk en zowel over links en rechts kwamen we er regelmatig door . Helaas scoorden we niet uit die kansen of was de laatste pass niet goed . Toch stonden we na 10 minuten voor . Schijnbaar was hun laatste man zo onder de indruk van onze aanvalsgolven dat hij na 10 minuten de bal in eigen doel schoot ! Deze aanvalsgolven hielden zo’n 25 minuten aan en daarna zakten we wat weg . Echter stond het achterin bij ons perfect zodat we geen enkele kans weggaven . De rust werd dan ook met deze 1-0 voorsprong bereikt !!

Zoals wel vaker maken we de tegenstander sterker dan ze zijn en houden we ze in leven doordat we vergeten te scoren . Het had al zeker 3 a 4-0 moeten staan . Dit was het enige minpuntje van de eerste helft , verder ging het prima !

De tweede helft : 
Op de een of andere manier was de swung eruit en ontstond er een redelijk evenwichtige wedstrijd , waarbij wij iets beter bleven , maar onze tegenstander van zich af ging bijten ! De betere kansen bleven voor ons , maar het lukte maar niet om te scoren ! De 1-0 was maar een magere voorsprong en omdat jezelf niet scoort blijft het billen knijpen ! De bal hoeft maar één keer verkeerd te vallen ! Gelukkig stond het achterin bij ons goed , ook toen ze met 3 spitsen wat probeerde te forceren . Het bleef bij enkele halve kansen tot 3 minuten voor tijd . De bal werd van links voorgezet en bij de 2de paal had hun spits de bal voor het inschieten , gelukkig voor ons schoot hij naast ! De resterende minuten gebeurde er weinig en toen de scheidsrechter voor het einde floot , was de vreugde groot !

Conclusie van deze eerste competitie helft : 
In de competitie zijn we op de 3de plek geëindigd en voor de beker zitten we nu in de 4de ronde ! We bekeren dus in 2019 lekker door ! 
Behoudens wat kleine akkefietjes ben ik tevreden over deze eerste 5 maanden . Ondertussen hebben we 2 nieuwe spelers mogen begroeten , nogmaals welkom mannen en hebben we er nu 16 . Een gezonde concurrentie , waardoor het allemaal alleen maar beter kan worden . Ik heb nu al zin in het nieuwe jaar ! 
Van de week nog 2 relaxte trainingen en dan gaan we van de feestdagen genieten ! 
Ik wens iedereen dan ook alvast fijne feestdagen , een gelukkig , gezond en sportief 2019 toe !!

Ps : Patrick en Max Van de Wetering een fijne vakantie daar in Amerika , zie jullie volgend jaar !

 
 
 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com