DFC wint de wedstrijd die niet verloren kon worden !!

17 november 2018 1068x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint de wedstrijd die niet verloren kon worden !!

Deze dag stond volledig in het teken van Paul , de gehele dag waren er al momenten van herdenking ,maar op het hoofdnummer van de dag kwamen de emoties. De KNVB en de tegenstander Seolto verdienen alle respect voor hun medewerking hieraan. Sport verbroedert en Seolto is hier in het ultieme voorbeeld.

De opkomst van de spelers,langs de foto van Paul, werd begeleid onder de klanken van You never walk alone , en 100 fakkels rondom het veld. Een zeer indrukwekkend gezicht ,waarbij de spelers en begeleiders elkaar vonden in hun verdriet.

Na deze mooie opkomst ,stonden de selecties van DFC 1 en 2 gezamenlijk rond de middencirkel om de meest indrukwekkende minuut stilte ooit bij DFC gehouden , met elkaar te ondergaan.

In onderling overleg ging de bal de eerste 5 minuten langzaam over het veld. Voetbal was hierin bijzaak, want in de 5e minuut volgde een massale eerbetoon aan de nr 5 van DFC. Het applaus alom en op het veld was een gepast moment, en hierna ging de bal echt rollen.

DFC had vooraf al afgesproken dat deze wedstrijd kostte wat kost een overwinning voor Paul moest zijn , en zo geschiedde.

Voetbal technisch kunnen we kort zijn ,want DFC heerste op alle fronten en stond met rust , hoe symbolisch , met 5-0 voor ,door doelpunten van Leroy Rubio , Danny Jongeneel , Suayip Yaman en 2 x Colin Reening.

In de tweede helft was er nog een strafschop voor DFC , die benut werd door Leroy Rubio en zodoende de eindstand op 6-0 bracht.

Maar het respect is zeker voor Seolto , want de krachten die bij DFC vrij kwamen waren niet te stoppen.

Na afloop in de kleedkamer had hoofdsponsor Michael Weeda een speciale foto laten maken van Paul voor alle spelers en de begeleiding,

Hiermee werd een gedenkwaardige dag aan Paul met elkaar afgesloten. Leroy Rubio verwoorde het zeer mooi : 
“Ik zag vooraf best tegen deze wedstrijd op, maar toen we eenmaal bezig waren leek het wel alsof alles vanzelf ging. De afgelopen twee weken waren voor iedereen erg emotioneel, maar we hebben elkaar als team gesteund en zijn in korte tijd heel hecht geworden. Een week geleden zaten we nog als team samen op zijn begrafenis, nu moesten we weer voetballen. Onwerkelijk, maar we mogen trots op onszelf en op elkaar zijn.”

Collega topscoorder van vandaag , Colin Reening ,had het volgde te melden :
” Het verdriet zal altijd blijven, maar voetbal is een mooie manier om plezier te maken met elkaar. Dat wil ik dan ook gewoon blijven doen, al is het verlies van Paul altijd weer voelbaar. In de kantine, in de kleedkamer, op het veld; hij zorgde altijd en overal voor de sfeer.”

DFC sluit op deze manier een dag af , waarin blijkt dat de club in moeilijke tijden troost zoekt bij elkaar en met elkaar tegenslagen kan verwerken.Maar 1 ding is een feit. Paul zal nooit worden vergeten en is voor altijd in ons DFC hart.

YOU NEVER WALK ALONE

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com