JO8-2 verliest uit bij Wieldrecht in onsportieve wedstrijd

22 september 2018 751x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO8-2 verliest uit bij Wieldrecht in onsportieve wedstrijd
JO8-2 verliest uit bij Wieldrecht in onsportieve wedstrijd

Vandaag ging de JO8-2 on tour naar Wieldrecht , de nederlaag op zich is niet erg , het onsportieve karakter van de tegenstander ( lees :begeleiders ) wel.

Een ieder die de ploeg van de JO8-2 kent ,weet dat het een ploeg is die speelt voor gezelligheid en een vrienden team is. Des te pijnlijker is het als je een tegenstander treft , waarvan de leiding de winst wel heel erg belangrijk vind en dat op allerlei manieren ook probeert te bewerkstelligen.

De 1-0 voor Wieldrecht lag  al na 5 seconden in het net. Niet zo gek als je als begeleider van de thuisploeg je eigen ploeg laat aftrappen zonder dat je de tegenstander op de hoogte breng dat de wedstrijd begonnen is en die nog niet klaar staat. Maar DFC pakte het weer op. De 2-0 en de 3-0 waren gewoon nette doelpunten van Wieldrecht. Maar DFC speelde goed en we zochten naar de aansluiting. We dachten met een corner dan ook een goede kans te maken , maar daar kwam het onsportieve karakter van de begeleiding weer naar boven. Achterbal werd er besloten ,Wieldrecht pakt de bal terwijl DFC nog verbaasd staat te kijken en trap deze hard naar voren en scoor de 4-0. Als de begeleiding van DFC daarna op een normale manier vraagt waar de “scheids ” mee bezig is, is het blijkbaar heel normaal dat allerlei ouders van Wieldrecht, die niet achter het hek staan maar gewoon langs de lijn , zich daarmee moeten bemoeien . Kevin wist gelukkig voor de rust nog de 4-1 te scoren.

De rust was deze keer ook een hard nodig,we besloten vol gas te gaan geven in de tweede helft.Kom op DFC ,het kan nog.

En we begonnen goed de tweede helft ,niet normaal. Damien en Kevin brachten de spanning weer terug door de stand naar 4-3 te zetten. Maar ja, dan word het weer een beetje te heet onder de voeten van Wieldrecht en daar gaan ze weer.Een duidelijke corner word weer niet gegeven. Man ,man ,man, waar ben je mee bezig met spelers op deze leeftijd !!! Maar he ,we blijven doorgaan. En soms iets te fanatiek, want ook al krijg je 4 keer een schop, dan doen we dat niet terug. Terecht spreekt de trainer van DFC zijn speler aan op dit gedrag. Maar dat is volgens sommige ouders (of was het nu weer een leider , je weet het niet als er 6 man langs de lijn staan op het veld) niet voldoende , en meneer kwam boos het veld op lopen naar de trainer en leider van DFC.  De trainer van DFC had zelf zijn eigen speler al aangesproken op dit gedrag ,daar hoef je als vader echt niet voor het veld in te komen lopen tijdens een wedstrijd hoor. Toen deze verdwaalde toerist weer het veld af , en de scheids niet ingreep maar gewoon de leiding van DFC dreigt weg te sturen ipv ouders die het veld op komen ,werd er ook nog gevoetbald. De eindscore werd uit eindelijk 6-4, maar dat was niet meer belangrijk. Helaas hadden de randzaken invloed gehad op de wedstrijd.

Wat een leuke pot voetbal had moeten zijn ,werd op deze manier verpest. Op deze leeftijd is winst echt niet leidend maar het plezier. En dat blijven we de JO8-2 elke week meegeven. Maar daar zijn wel 2 ploegen voor nodig. De spelers van Wieldrecht vielen niet op onsportief gedrag te betrappen ,maar de leiding zeker te weten. En de leiding van DFC zal ten alle tijden hun eigen spelers beschermen !!!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com