Interview met Anne Evers in AD

27 juli 2018 2114x bekeken, 1 reactie »
Interview met Anne Evers in AD

Bron :  AD De Dordtenaar

Vandaag verscheen er een interview in de krant met onze kersverse nieuwe Voorzitter Anne Evers 

Met Maarten Janssen, Arie Heijstek en Annemiek Gottschalk ‘versleet’ DFC in de laatste zes jaar maar liefst drie voorzitters. Met de benoeming van voormalig profvoetballer Anne Evers (57) hoopt de oudste voetbalvereniging van Dordrecht een (veel) langere periode vooruit te kunnen.

,,Het is absoluut mijn intentie om meerdere jaren voorzitter van deze mooie club te zijn en niet na één of twee jaar weer af te haken”, trapt kersvers praeses Evers af. ,,Binnen de club is er veel draagvlak voor mijn benoeming en ik kan met de andere bestuurders goed door een deur. De club staat er ook uitstekend voor, dus het is een goed moment om in te stappen.”

Na zijn benoeming tijdens de algemene ledenvergadering van 2 juli ontving Evers veel leuke reacties en felicitaties. ,,Niet alleen vanuit de voetbalhoek kwamen er positieve reacties, maar ook de badmintonafdeling en carnavalsvereniging Nar Veure toonden zich tevreden en wensten mij succes. De gesprekken over mijn voorzitterschap liepen al een tijdje, maar we hebben eind april de knoop doorgehakt. Ik heb een aantal gesprekken gevoerd met Ad Heijsman (ook ex-voorzitter FC Dordrecht, red.). Ook met mijn broer Arie, die al een leven lang bij DFC rondloopt, heb ik het een en ander doorgenomen.”

Anne Evers verruilde ODS in 1977 voor FC Dordrecht, in hetzelfde jaar maakte zijn vier jaar oudere broer de overstap van Emma. Waar Anne Evers doorbrak in het betaalde voetbal, met contracten bij DS’79, Fortuna Sittard, Vitesse en Wageningen, werd Arie Evers als vrije verdediger een boegbeeld bij DFC, dat aanvankelijk eveneens in het stadion aan de Krommedijk speelde. In die succesvolle periode bereikte DFC het op één na hoogste amateurniveau.

Dordrecht

,,Toen ik uit Dordrecht vertrok, bleef ik wel lid van DFC, maar kwam ik er natuurlijk veel minder”, stelt Anne Evers. ,,Na mijn voetbalcarrière ben ik weer in Dordrecht gaan wonen. Ik werd bij DFC trainer van de jeugd en – na een uitstapje naar ODS – speler/ trainer van ‘zaterdag 1’. We kwamen met oudere spelers als Duco Bolte en Gerard Bos tot in de tweede klasse. Daarna ben ik als trainer gestopt en ging ik als voorzitter deel uitmaken van de commissie voetbalzaken. Die is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de aanstelling van senioren-trainers. Dat is iets wat ik ook gewoon wil blijven doen.”

DFC telt inmiddels ruim 500 leden en ook sportief gaat het goed. Zo handhaafde de Dordtse hoofdmacht zich na een geweldige eindspurt overtuigend in de derde klasse. ,,We hebben wel een aantal moeilijke jaren gekend”, meldt Evers. ,,Onze ambities zijn bescheiden als het gaat om het niveau. Ik vind dat wij een gezonde derdeklasser moeten zijn, met af en toe een stapje naar boven. We gaan hier echt geen gekke dingen doen om doelen na te jagen die niet reëel zijn.”

Anne Evers weet dat hij weinig bestuurservaring heeft. ,,Mijn broer Arie – met wie ik ook samenwerk op de Hans Petri school – zal mij met raad en daad bijstaan, net als de oud-voorzitters Ger Hüsen en Ad Heijsman. Wat ik ook belangrijk vind is de samenwerking met andere clubs op ons complex. En dan heb ik het niet alleen over RCD en FC Dordrecht. Maar ook met honkbalvereniging The Hawks, waar ik eveneens op de ledenlijst sta, zou dat wat mij persoonlijk betreft een stapje verder mogen gaan.”

1 reactie

  1. Oguz Bozdere 30 juli 2018 om 02:36 -

    Gefeliciteerd meneer Evers!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com