Marvin Hooplot helpt zijn club als supersub

17 mei 2018 595x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Marvin Hooplot helpt zijn club als supersub

 

DFC dat grote degradatiezorgen kende, won de laatste drie wedstrijden en zette daarmee grote stappen om het derdeklasserschap te verlengen. Komende zaterdag speelt Dordrechts oudste club bij degradant Leerdam Sport en bij winst kan het sein waarschijnlijk op veilig. Een belangrijke factor in de recente uitstekende resultaten  waren de invalbeurten van spits Marvin Hooplot. 

Amsterdam

De boomlange aanvaller woont tegenwoordig in Amsterdam en kan met zijn drukke baan als consultant bij PWC niet trainen. Toch waagde eerst Arie Evers die Hooplot in de jeugd trainde en DFC trainer Danny Slegers een poging om de 29-jarige aanvaller beschikbaar te krijgen en dat lukte. ,,DFC is mijn club en als dan iemand als Arie Evers je vraagt om de vereniging te helpen dan doe je dat,” start Hooplot zijn verhaal. ,,Ik had in Amsterdam met een paar clubs meegetraind maar ik merkte dat de sportbeleving daar anders was dan in onze regio. Daar trainen en spelen ze hun wedstrijden en gaan vervolgens gelijk weer weg. Hier is dat anders en dat miste ik. Daarom was ik weer lid geworden bij DFC om met bekenden in het 3e of 4e te spelen.”

Invalbeurten

De uitwedstrijd bij concurrent Alblasserdam was de eerste wedstrijd dat Hooplot aansloot en die werd met 2 – 5 gewonnen. Op hemelvaartsdag leverde de thuiswedstrijd tegen IFC opnieuw drie punten op en afgelopen zaterdag volgde met dezelfde cijfers opnieuw een overwinning tegen subtopper De Alblas. Negen punten en in iedere wedstrijd één goal, een slechtere comeback is denkbaar. ,,Ik wil echt benadrukken dat die overwinningen een teamprestatie zijn waarbij het mooi is dat ik heb kunnen helpen. Door af en toe een partij te spelen in het Vondelpark of op het Museumplein probeer ik fit te blijven en af en toe doe ik ook een duurloop. Ideaal is het niet maar met een drukke baan is het onmogelijk om in Dordrecht te trainen. Dat is gewoon niet te doen. Een hele wedstrijd spelen is geen optie maar ook als invaller kan ik een gelukkig een positieve bijdrage leveren. In de laatste fase van wedstrijden ontstaat er vaak wat meer ruimte waarvan ik kan profiteren. Zoals het de laatste weken is gegaan is natuurlijk geweldig en ik ga ervan uit dat we het zonder het spelen van nacompetitie gaan redden.”

Toekomst

Hooplot begon bij DFC in de E-pupillen maar werd gescout door Excelsior waar hij tot zijn 15e jaar speelde. De rest van zijn junioren tijd was weer bij DFC en later in het eerste maakte hij twee promoties en één degradatie mee. Daarna volgden nog drie seizoenen Pelikaan maar toen hij voor zijn werk naar Duitsland moest stopte hij. ,,Als student woonde ik al in Amsterdam maar toen had ik meer tijd en was trainen goed te doen. Na mijn afstuderen veranderde dat wel. Dit seizoen help ik mijn club maar ik ga ervan uit dat ik volgend seizoen niet nodig ben. Ik hoop dan echt lekker te gaan voetballen in een lager elftal.”

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com