JO16-1: 2x winst, 1x verlies voor voetbal

20 mei 2018 729x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO16-1: 2x winst, 1x verlies voor voetbal

Na de haperende start van de competitie is JO16-1 volledig op stoom gekomen, met een overtuigende 5-1 winst op SC Emma JO17-1, en vorige week een krachtige 2-0 winst op ASWH JO17-2.

Dit met een voorlopige vierde plaats in de ranglijst tot gevolg.

Deze zaterdag togen de jongens wederom richting ASWH, voor een krachtmeting met het derde JO17 team van die club. Een ploeg die heel aardig voetbal op de mat legt, bleek al snel.

Maar voor een wedstrijd zijn twee ploegen en een evenwichtige scheidsrechter nodig, en aan dat laatste ontbrak het zaterdag. De beste man blonk uit in het nemen van totaal eenzijdige en volkomen onbegrijpelijke beslissingen in het voordeel van de thuisclub. Met rust stond DFC 2-0 achter door een cadeau-penalty en een prima actie van ASWH. In de tweede helft vond DFC als snel de aansluitingstreffer, waarna de leidsman er nog een schepje er bovenop deed, en DFC zich (terecht) genoodzaakt voelde om het spel niet verder voort te zetten.

Na afloop heeft ASWH, die al de hele wedstrijd een scheidsrechterscoordinator had ingezet, afstand genomen van de eigen scheidsrechter. Een formeel excuus van die club aan spelers en begeleiders van JO16-1 zou dan ook op zijn plaats zijn.

Nog twee wedstrijd resten DFC nog om het seizoen leuk af te sluiten, waar onder tegen de (mogelijke) kampioen Drechtstreek.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com