Arpad Weisz “Stolpersteine”

7 mei 2018 829x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Arpad Weisz “Stolpersteine”
Arpad Weisz  “Stolpersteine”

Op dinsdag 15 mei a.s. om 13.00 uur zullen op het Bethlehemplein vier “Stolpersteine” worden gelegd voor Arpad Weisz, zijn vrouw Ilona en kinderen Klara en Robert.

Deze oud-trainer van DFC werd met zijn familie op zondag 2 augustus 1942 door de bezetter weggevoerd naar doorgangskamp Amersfoort en later naar Westerbork en Auschwitz/Birkenau, waar zij later allen zijn omgebracht.

 Het Dordtse college van B&W zal daarbij aanwezig zijn. Tevens zijn uitgenodigd de Ambassadeurs van Hongarije en Italie, een aantal oud-DFC voorzitters, vertegenwoordigers van het Museum 1940-1945, Chris Hahn van Joods Haarlem samen met Herman Meerman, die de plechtigheid op film zal vastleggen. Ook zal een vertegenwoordiger van FC Bologna, waarmee Arpad Weisz grote successen behaalde, naar Dordrecht komen.

 Arie Heijstek, archivaris en oud-voorzitter van DFC zal een toespraak houden.  De Arpad Weisz “Stolpersteine” ( struikelstenen) zijn betaald door DFC en de Italiaanse schrijfster mevrouw Patrizia Fiia, reeds lang woonachtig in Dordrecht.

 De organisatie staat onder leiding van Arij Boogerman, voorzitter van de stichting Stolpersteine Dordrecht. Info is te lezen op www.stolpersteine-dordrecht.nl

 Graag zien we op 15 mei a.s. dat zoveel mogelijk DFC leden en andere Dordtenaren een uurtje vrijmaken, ter nagedachtenis aan de Familie Weisz.

 Arie Heijstek

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com