Paaskamp 2018 ( deel 1 )

4 april 2018 641x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Paaskamp 2018 ( deel 1 )
Paaskamp 2018 ( deel 1 )

Helaas ,het is weer voorbij.Paaskamp 2018 is afgelopen. Maar wat was het een superleuk kamp. We kunnen terug kijken op een weekend , waar we nog lang over napraten.

Het vertrek op vrijdag , waar we voorzichtig het eerste zonnetje zagen.Zouden de weergoden ons dan toch goed gezind zijn ? Aangekomen in Esbeek was de zon ons idd achterna gekomen. We gingen de tassen uitpakken maar bij wie zaten we nou precies in het team? Het antwoord op die vraag lag in het bos. Overal waren enveloppen verstopt waarop stond wie er bij wie in het team zaten. Snel terug naar het kamphuis om daar te kijken welk team je zat. Er waren dit jaar 6 teams ,die allemaal te maken hadden met het thema , terug in de tijd. 

Gladiatoren , Romeinen , Ridders , Ruimtevaarders , Indianen en Robots. We konden vanaf nu per team aan de slag.

Na de patat was het eerste avond spel aan de beurt , de terug in de tijd quiz. Hier waren enkele leuke vragen , maar een van de leukste vragen was , wat verwachten jullie wat er in de toekomst nog uitgevonden zal worden? De meest mooie en leuke antwoorden kwamen voorbij. € 40 biljet , zelf scorende bal , vliegende auto , maar ook een antwoord dat 42 jaar geleden al is uitgevonden, wat een slimme Arno bestaat al een hele lange tijd hoor haha.

Het late programma viel toch in het water , dus werd er snel geschakeld en ter plekke de casino avond uit de hoge hoed getoverd.

Opstaan op zaterdag is soms lastig ,maar daar weet onze leiding wel raad mee hoor. Een gas toeter doet wonderen en de dag was begonnen. In de ochtend was er het voetbal toernooi. Het middag programma was er met een variatie aan oud hollandse spellen en een opblaasbare storm baan. Ook de leiding wist hier wel raad mee.Na weer een heerlijke maaltijd is er ons favoriete spel , de muziek bingo. Je kan weleens een keertje mis zitten en een valse bingo hebben , maar 3 x door dezelfde ploeg is wel heel veel. Het verplichte liedjes zingen voor een valse bingo leek wel een voorbode op de bonte avond van zondag.Toen het goed donker was , werd de weg naar het bos weer ingezet , de lichtjes speurtocht stond op het programma.

Zondag is de dag dat de ouders op visite komen op het kamp. In de ochtend was er eerst nog het bosspel in de tijdmachine,waar er flink gepuzzeld moest worden. De tienkamp in de middag kan niet met een lege maag. De dames in de keuken hadden even snel een paar ( honderd ) pannenkoeken gemaakt.Nadat we de ouders weer netjes hebben uitgezwaaid was het tijd voor de bonte avond. De jury bestond uit de dames uit de keuken.

Wat hadden de groepen er flink over nagedacht. Iedereen deed mee per groep maar ook waren er nog optredens van Maud en Esmee, de dames van de MO17 en Rui deed het kangaroe lied. Ook sommige leiders hadden nog een verrassing in petto. De robots hadden zelfs het idee om de mannen leiding om te toveren in vrouwen leiding.

Het slot stuk van de zondag was de spooktocht , daar werd zelfs versterking voor binnen gehaald. Jeroen was speciaal overgekomen om mee te werken aan de tocht.

Helaas was maandag alweer de laatste dag.Gelukkig was er nog tijd voor enkele spellen. Het sokken spel leverde veel vermaak op in het bos , en Kirsten was er voor om die plezier te bederven haha. Als je door haar getikt werd , mocht je jouw zoiets zwaar bevochten kaart weer inleveren. Het laatste spel werd een ren , vlieg , spring , duik en grijp spel.De fictieve paaseieren lagen in het bos verstopt. Gelukkig was er na afloop voor iedereen een echte chocolade paashaas.

Weer terug naar huis , paaskamp 2018 was bijna ten einde. De prijsuitreiking was het enige wat nog op het programma stond. Voor het eerst in 46 jaar is het onmogelijke gebeurd, iedereen had evenveel punten , dus we waren allemaal winnaar geworden. De medaille werd uitgereikt en we kregen van het jeugdbestuur nog een mooie rode handdoek als aandenken.

Wij als leiding kijken terug op een zeer geslaagde paaskamp en danken de ouders weer voor het vertrouwen. 

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com