DFC dieper in de zorgen

14 april 2018 616x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC dieper in de zorgen

Vandaag stond de thuis wedstrijd tegen Groote Lindt op het programma ,een wedstrijd waarbij winst noodzakelijk was om de aansluiting te vinden met de veilige plekken op de ranglijst. De 0-3 nederlaag was niet het gewenste resultaat.

Groote Lindt kon vrijuit spelen want het staat op een mooie plek 5 , naar boven kijken is niet nodig maar ook naar beneden kijken hoeft niet. Bij DFC stond de druk er dus volop.

De begin van de wedstrijd was voor Groote Lindt ,die reeds na 3 minuten de lat vond met een kopbal ,snel gevolgd door een goede schotkans  , die bekwaam door Daniel werd gekeerd.  DFC was afhankelijk van de bekende speldenprik die uitgedeeld diende te worden. Halverwege de eerste helft was daar zo’n kans , echter de scheidsrechter ging mee in het ” terechte ” vlagsignaal voor buitenspel. Groote Lindt schoot nog voorlangs , maar in de 36e minuut was het 0-1. Een verdwaalde voorzet bleef hangen en de achterstand was een feit. DFC probeerde het nog voor rust en kreeg een 100% kans op de gelijkmaker. Echter was de 1 op 1 niet aan Bright besteed. Hier lag toch het kantelpunt van de wedstrijd.

In de tweede helft mocht diezelfde Bright van geluk spreken dat een trappende beweging slechts met geel werd bestraft. Na een kleine 10 minuten spelen was er een corner van Groote Lindt. Het leek geen gevaar te worden , maar Daniel zat mis bij het uitkomen en Groote Lindt kon wel makkelijk inkoppen ,0-2. DFC bleef het proberen en Gareth schoot nog voorlangs. De keeper redde goed op dit schot. De grensrechter van Groote Lindt bleef onvervalst vreemd vlaggen. 20 minuten voor het einde en deze keer trapte de scheids er niet in en hierdoor ontstond een kans voor DFC. Nadat DFC nog enkele pogingen ondernam , gooide Groote Lindt definitief de deur op slot door net voor tijd ook nog de 0-3 op het scorebord te zetten. 

DFC kreeg in deze wedstrijden wel heel makkelijk en soms ongelukkig de doelpunten tegen, terwijl ze zelf ook wel enige kansen kregen. Maar die niet werden benut , zoals wel vaker dit seizoen. Er is nog niets beslist maar het lijkt er naar uit te zien dat de nacompetitie toch wel in beeld komt. Om hier als winnaar uit te komen zal er toch echt wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com