JO13-1: even bijpraten.

25 maart 2018 1385x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO13-1: even bijpraten.

Na een tijdje niks te hebben geschreven even bijpraten over de JO13-1. De eerste helft van het seizoen hebben we afgesloten met een geweldige 2e plaats achter de terechte kampioen Groote Lindt. Na de winterstop zijn we ingedeeld in een winnaarspoel met alleen de beste tegenstanders uit de 1e klassen.

De eerste wedstrijd na de winterstop was tegen Sleeuwijk. We begonnen heel goed en kwamen terecht op 1-0. De tegenstander was niet een keer gevaarlijk geweest, maar na een uitval was de ruststand toch 1-1. In de 2e helft stonden we na 5 minuten te slapen in de verdediging, we kregen twee doelpunten tegen, zeer onnodig! We verloren uiteindelijk onterecht met 2-3 van een tegenstander die zeer fysiek was en de beuk erin gooide. Met zulke teams hebben wij vaak veel moeite. Ik was als coach zeer teleurgesteld: we waren veel beter maar het ontbrak aan inzet. Heel erg jammer maar dit zijn ook leermomenten.

De wedstrijd numéro 2 was tegen Unitas, een heel andere wedstrijd. Dit was de kampioen uit de andere 1e klasse: 8 wedstrijden gespeeld, alles gewonnen, een doelsaldo van 45 voor en 3 tegen: we konden onze borst nat maken.

We begonnen zeer scherp tegen een ploeg waarvan heel de achterhoede en de twee spitsen waren gescout door NAC. Er waren kansen over en weer maar het bleef lang 0-0, wat zij niet gewend waren. We hadden de voorsprong zelfs verdiend, maar die kwam er niet. Zeven minuten voor tijd kwam Unitas via een klutsbal op 1-0. Dat was een domper! Door laatste man Ouassim naar de spits te halen gingen we vol voor het punt en we werden beloond! Door een raak schot van Delani werd de terechte uitslag 1-1. Wij als trainers zijn heel trots hoe de jongens zich hebben gerevancheerd na vorige week tegen een ploeg waarvan ik denk dat het een kampioenskandidaat is. Top jongens, een heel groot compliment!

De 3e wedstrijd speelde we tegen de Alblas. Zonder Jeremy die aangeven heeft te stoppen: hij gaat kickboksen. Heel erg jammer, maar ik waardeer zijn beslissing. Heel erg veel succes toegewenst!

We speelden tegen de Alblas een zeer goede wedstrijd. We kwamen terecht op 1-0. Het werd onterecht 1-1. We maakte heel gauw 2-1 maar de vlagger van de Alblas vlagde voor buitenspel, dat werd hem ingefluisterd door een oud-DFC-er wiens kleinzoon bij de Alblas speelt… Na de rust werd het gauw alsnog 2-1 en 3-1. Vlak voor tijd werd het nog 3-2. Nodeloos spannend, maar uiteindelijk een zeer terechte overwinning.

De 4e wedstrijd was tegen de Gunners, ook een zeer fysieke ploeg die weinig voetbalde. We maakten de kansen niet af. Na 0-0 rusten werd het pas laat na de rust terecht 1-0 na een geweldige aanval van Deshwan en goed afronden van Noah. We wonnen ook terecht, met 1-0.

Ik wil langs deze weg de jongens toch complimenten geven voor het harde werken en bij vlagen goed voetbal. Op de training is bijna elke week iedereen aanwezig, door weer en wind. Bedankt dat jullie er altijd zijn.

Wil ik even vermelden dat er heel vaak scouts staan langs de kant voor een aantal jongens van de JO13-1. We zijn na dit seizoen Noah al kwijt aan FC Dordrecht. Ik hoop dat de ploeg volgend seizoen verder intact kan blijven. Met was versterkingen kunnen we misschien wel maar de hoofdklasse JO-14. Wie weet wat de toekomst ons brengt.

De 13-1 is een zeer getalenteerde ploeg met prettige jongens en fijne ouders die er elke week zijn, mijn dank daarvoor.

 

Gr jullie coach Enzo

 

P.S. Aanstaande donderdag spelen we de kwartfinale in de beker tegen SSW JO13-1. De JO13-1 is de enige ploeg van DFC nog in de beker, dus kom allemaal aanstaande donderdag om 19.30 kijken naar deze toppers bij SSW, en juich ze een ronde verder!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com