Spanning ten top tijdens een donderdagavondwedstrijd!

24 november 2017 1202x bekeken, 1 reactie »
Spanning ten top tijdens een  donderdagavondwedstrijd!

Voor de meiden onder 13 van DFC stond er donderdagavond een inhaalwedstrijd op het programma. De wedstrijd kon namelijk op de eerder geplande datum niet doorgaan omdat er van de negen vaste speelsters slecht zes aanwezig konden zijn. En dat is voor een 7 tegen 7 potje voetbal echt te weinig.

Dus de meiden betraden om 19.30 uur in het rood-witte tenue het hoofdveld dat door de verlichting alleen al een bijzondere sfeer uitademde. Het blijft iets speciaals, zo’n avondwedstrijd.

Megan, Beau Noëlle, Rukiye, Maud, Esmee, Kytana, Selena, Denise en Gabriëlla waren de meiden die het vanavond moesten gaan doen, tegen ASWH.

Een groep meiden die het ontzettend leuk hebben met elkaar en het op de training af en toe iets té gezellig maken 😉
Maar die ondanks de nederlagen die ze af en toe te verwerken krijgen, variërend van 2-5 tot 1-20, toch steeds opnieuw proberen het voetballen onder de knie te krijgen danwel de opdrachten goed uit te voeren.

De tegenstander staat een paar plekjes hoger op de ranglijst, maar wie weet wordt dit ‘ons’ avondje!

Nadat de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd heeft gefloten, ziet het publiek, dat ook van Ambachtse kant ruim aanwezig is, dat DFC de beginfase domineert. Onder dat publiek is ook Tess, normaal gesproken een vaste waarde in de ploeg. Maar zij kreeg een vervelende ontsteking en is daarvan herstellende. We hopen dat ze er snel weer bij is!

Nu er een min of meer gelijkwaardige tegenstander in het veld staat, krijgen de meiden de tijd om de bal goed naar elkaar over te spelen. En dat gaat zelfs zo goed dat al snel, na een fraaie voorzet van Megan, vanaf links nét voor de achterlijn, Denise haar voet goed tegen de bal zet en zo de keepster door het midden passeert. We staan met 1-0 voor! Een groot gejuich klinkt op uit de Dordtse helft van het publiek. De coach laat zich ook niet onbetuigd: hij heeft nu nog last van z’n keel… 

ASWH probeert daar uiteraard snel iets tegenover te zetten. Een aanval over rechts, waarbij hun snelle en behendige rechtsbuiten de DFC-defensie doorsnijdt, lijkt de tegentreffer in te luiden. Gelukkig staat Beau Noëlle goed op te letten en stopt ze de doelpoging.
Iets wat ze tijdens de eerste helft nog een paar keer heel knap doet.

De ploegen laten allebei zien dat het toch het allerleukst is om te voetballen tegen een tegenstander waarvan je kunt winnen, maar ook verliezen. Er worden aanvallen opgezet die soms al snel stranden maar soms ook leiden tot hoogspanning voor afwisselend het ene en het andere doel. De oplettendheid en inzet van de keepsters en verdedigsters van beide partijen weten een uitbreiding van de score echter steeds te voorkomen.

Dan is daar een uitbraak van DFC. Denise ontvangt de bal net op de helft van de tegenstander en stoomt op, over de rechterhelft van het veld. Kennelijk heeft ze de opmerking die ze vooraf van haar vader te horen kreeg, toch onthouden: “Probeer het gerust eens een keertje van afstand…”. Want ze poeiert van een behoorlijk aantal meters met haar linkervoet de bal onhoudbaar in de linkerhoek. 2-0! Zou het dan toch werken, af en toe naar je pa luisteren? 😉

Zowel DFC als ASWH gaan het restant van de eerste helft op zoek naar meer doelpunten. DFC doet dat onder meer door een aanval die eindigt met een mooi schot van Kytana, dat helaas smoort in de handen van de keepster. ASWH scoort nog wel, door een goed opgezette aanval te belonen met de 2-1.

Dan is het rust. Tijd om te bespreken wat goed ging en wat beter kan. Maar ook om de meiden een compliment te geven voor hun inzet tijdens het eerste deel van de wedstrijd.

De tweede helft staat Megan in het doel. Zij en Beau Noëlle krijgen donderdagavond keeperstraining van Wim en dat is inmiddels al goed te zien. Stonden ze een paar maanden geleden nog onzeker en soms twijfelend in het doel, nu weten ze al steeds beter in te grijpen en zo doelpunten te voorkomen.

Ook de samenwerking met verdedigsters Selena, Gaby en Rukiye gaat steeds beter. Dat is maar goed ook, want ASWH lijkt iets sterker uit de kleedkamer gekomen dan DFC. Het vizier bij de ambachtse meiden staat, gelukkig voor DFC, niet helemaal op scherp, want anders zou er al snel een gelijkmaker vallen. Maar ook het tijdig ingrijpen en hard werken van de defensie voorkomen de 2-2.

Door de vele kansen van ASWH bekruipt de DFC-aanhang toch dat gevoel van: “Ojee, het zal toch niet…”. Niet verwonderlijk als je maar één doelpunt voor staat. De spanning bereikt een hoogtepunt als een goed geplaatst afstandsschot richting het doel zeilt… het geluid van de lat zorgt voor een gezamenlijke zucht van opluchting.

DFC probeert onder de druk vandaan te komen en kort voor het eind van de wedstrijd lukt dat. Denise wipt de bal over haar directe tegenstandster richting Maud. Maud ziet Esmee vrij staan en plaatst de bal met een bekeken passje voor Esmee’s voeten. Die kijkt goed waar de ruimte is en lost een schot dat nét  hard genoeg is en buiten het bereik van de keepster blijft. Wel is het nog de vraag aan welke kant van de doelpaal de bal de lijn gaat passeren. Het blijkt een uitstekend afgemeten schot te zijn wat de bal raakt de binnenkant van de paal en rolt over de doellijn: 3-1!

De wedstrijd is dan gespeeld en de MO13 mogen zich opmaken voor hun eerste overwinning, dit seizoen! Na het laatste fluitsignaal barst dan ook, zowel óp als langs het veld, een gejuich los waar men in menig stadion jaloers op zou zijn!

De coach van ASWH sprak na afloop van een erg leuke wedstrijd. Dat kan ik alleen maar beamen en bedank de ambachters dan ook voor de sportiviteit die ze tijdens de gehele wedstrijd hebben getoond!

Ook de scheidsrechter verdient een compliment. Erg fijn hoe hij de wedstrijd leidde, onopvallend en rechtvaardig.

Meiden, jullie hebben laten zien dat jullie het echt wel kunnen. Samenwerking, inzet en strijd. Gefeliciteerd! 

Een trotse coach. 🙂

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 24 november 2017 om 16:03 -

    GEFELICITEERD !! Goed gedaan meiden…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com