Wedstrijdverslag DFC-Alblasserdam 07-10-2017

9 oktober 2017 1056x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijdverslag DFC-Alblasserdam 07-10-2017

Op een wel hele druilerige zaterdagmiddag stond er weer een regioderby op het programma tegen één van de kampioenskandidaten, maar aangezien DFC nog op 0 uit 2 stond moesten we aan de bak om toch de punten binnen te halen. Uiteraard heeft Alblasserdam op papier het betere team aangezien zij ook snel weer terug naar de tweede klasse willen en dat niet onder stoelen of banken schuiven.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor Alblasserdam maar een hard werkend DFC gaf weinig weg en begon gaandeweg de wedstrijd wat meer in het spel te komen en kwam zelfs helemaal niet onterecht op een 1-0 voorsprong door een kopbal van de kleinste man op het veld Bright Omorogbe. Hierna ging Alblasserdam op zoek naar de gelijkmaker maar creëerde weinig kansen en vanuit de omschakeling was er dan ook ineens een levensgrote kans op de 2-0 maar Mike schoot de bal recht op de keeper waardoor het 1-0 bleef. Weinig kansen voor Alblasserdam maar na het uit de wedstrijd geschopt zijn van aanvoerder en slot op de deur Rick van der Linden kwam Alblasserdam eigenlijk nogal onverwacht dan toch kort voor rust op 1-1 na een mooie aanval die bij de eerste paal werd binnengetikt. Net voor rust was het, namens DFC, Bright nog die alleen voor de keeper verscheen maar kracht tekort kwam om de bal in het te krijgen. Rust, 1-1.

Na de rust wilde Alblasserdam de 1-2 forceren maar kwam er wederom lastig doorheen. Met Merijn als motor op het middenveld stond de organisatie als een huis.. Enige grote kans was wel voor de bezoekers die een vrije trap heel slim nam, maar gelukkig voor DFC schoot deze speler jammerlijk naast. Hierna kreeg DFc toch weer wat meer vat op de wedstrijd en scoorde vanuit een goede corner van Sabit via Paul Pluijmert de 2-1.. Alblasserdam deed er hierna alles aan maar had toch moeite om kansen te creëren.. De beste kans kwam dan ook een kwartier voor tijd en was niet voor Alblasserdam maar voor DFC die de trekker kon overhalen en de wedstrijd kon beslissen maar de inzet van Robin was net te zacht ingeschoten waardoor het verschil slechts 1 goal bleef. Vrijwel direct hierna was het toch Alblasserdam die wederom via een actie vanaf de zijkant een bal bij de eerste bal tot doelpunt promoveerde 2-2. Hierna deed Alblasserdam er nog alles aan om 3 punten mee te nemen maar dat had ook teveel van het goede geweest. Joey ontving nog zijn tweede gele kaart voor een vermeende handsbal maar ook de laatste minuten met 10 man hielden we goed stand. Men zag nog een doelpunt afgekeurd worden waarbij 3 mensen zeker 3 meter buitenspel stonden maar men keek waarschijnlijk even met een Alblasserdambril waardoor er nog wat commotie ontstond vanuit de bank van de tegenstander, maar dat was geheel onterecht.

Einduitslag 2-2 waar meer had ingezeten maar tegen deze goede ploeg ondanks dat we er misschien vooraf voor getekend hadden.. Eerste puntje is binnen en volgende week wederom een loodzware klus als we naar Streefkerk moeten afreizen, maar deze wedstrijd geeft goede hoop voor de komende periode.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com