Altijd wat te beleven, bij EBOH

10 oktober 2017 1441x bekeken, 2 reacties »

Of, het seizoen van JO13-1 tot nu toe…

Na een succesvolle voorbereiding, met winst tegen hoofdklassers en eerste klassers in vriendschappelijke wedstrijden en de beker begonnen we de competitie in onze vertrouwde tweede klasse tegen IFC. Die wedstrijd wonnen we vrij simpel met 2-0. Na de 2e wedstrijd, maar liefst 13-0 tegen Hardinxveld besloten we toch om te proberen om naar de 1e klas te gaan.

Dat werd door DFC snel geregeld. Onze eerste tegenstander was EBOH JO13-1, die we in de voorbereiding hadden verslagen met 6-0. Bij de bespreking nog uitgelegd en erop gewezen dat dit nu een andere wedstrijd was. Omdat hij het goed doet op de training, en een hoop jongens met pijntjes en halve blessures lopen hadden we voor de zekerheid Desh uit de JO13-3 erbij gevraagd, en dus maar liefst vier wissels. We begonnen wat onwennig, EBOH was de eerste tien minuten duidelijk feller. Toch kwamen ze nauwelijks over de middenlijn. Na 15 minuten kwam Desh er in, in de spits. Dat zorgde gelijk voor gevaar en een paar minuten later stond het 0-1 na een sprint en een geweldig schot van Desh, zowat dwars door het net.
Noah had het flink te verduren, hij kreeg veel schoppen. Maar wraak is zoet: Hij kapte even later drie, vier man uit, en maakte met een schitterende lob 0-2.
Eén minuut voor de rust haalde keeper Ensar de spits van EBOH neer, net buiten het strafschop gebied. Hij kreeg, als eerste van het team ooit, geel en 10 minuten tijdstraf. Volgens mij was het niet terecht maar volgens onze vlagger, die er dichterbij stond wel, dus mijn excuses daarvoor aan EBOH.
De vrije trap leidt tot niets, en daarna was het rust. In de rust de jongens gekalmeerd, en de focus van de scheidsrechter terug op het voetbal gezet.
Met tien man en linksback Roan op het doel begonnen we aan de 2e helft. Roan moest meteen aan het werk, en hij redde geweldig. Door een schot van Zouhair werd het met 10 man 0-3. Daarna weer met 11 tegen 11 maakte Desh nog de 0-4. Het had hoger kunnen zijn, maar ondanks dat ben ik zeer tevreden. Zo doorgaan met inzet en goed spel, dan kunnen we in de eerste klas en beker ook hoge ogen gooien. De volgende vijftien spelers hebben deze prestatie geleverd: Ensar, Ivo, Marouan, Roan, Ayoub, Jeremy, Stefan, Noah, Zouhair, Sydney, Jonathan, Desh, Delani, Alexandre en aanvoerder Ouassim.

Een trotse trainer, Enzo.

2 reacties

  1. Jeugdcommissie 10 oktober 2017 om 22:59 -

    Gefeliciteerd jongens!! Mooie overwinning…in de 1e klasse…TOP !!

  2. V fortino 11 oktober 2017 om 22:40 -

    Bedankt dat is ook dankzij jullie aanvraag

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com