GSC/ODS nodigt onze leden uit

29 september 2017 678x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor GSC/ODS nodigt onze leden uit

Bij GSC/ODS wordt donderdag 5 oktober om 20.15 uur een debat gehouden in de kantine met als titel “Integratie en Participatie”. Het gaat onder meer over de vraag hoe (on)wenselijk het is om teams te hebben, die bestaan uit louter spelers van één bepaalde afkomst. Voorafgaand speelt om 19.00 uur een team van de Dordtse gemeenteraad een wedstrijdje tegen een Turks team van GSC/ODS.

 Aanleiding tot deze wedstrijd en aansluitend debat was een motie die eind juni werd ingediend in de Dordtse gemeenteraad door een aantal raadsleden. In de motie werd de oproep gedaan om als gemeente voetbalclubs die ruimte bieden aan teams die bestaan uit één etnische achtergrond niet meer financieel te ondersteunen. De motie werd verworpen door een brede meerderheid van de raad, maar zette wel aan tot veel discussies.

 GSC/ODS toonde zich onaangenaam verrast dat het op deze wijze in de publiciteit kwam, temeer daar er bij tal van clubs in het amateurvoetbal al vele jaren teams van één bepaalde afkomst spelen. Beter Voor Dordt raadslid Osman Soy nam het initiatief om met de raad te voetballen tegen een ‘Turks’ team van GSC/ODS en na afloop een stadsdebat te voeren. Soy sprak zich uit om juist de dialoog op te zoeken: “door mét mensen te praten, in plaats van over mensen te praten. Door het debat te koppelen aan een voetbalwedstrijd geef je er een positieve draai aan”.

 Aan het debat kan worden deelgenomen door alle aanwezigen. Debatleider is Thijs Blom, bekend van RTV Rijnmond, maar tevens bestuurslid van GSC/ODS. Het debat zal zich dus niet beperken tot het Turkse team van deze club. De thema’s integratie en participatie zullen breed besproken worden aan de hand van verschillende stellingen. Iedereen is van harte welkom.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com