UPDATE : Het nieuwe logo van vv DFC

27 juni 2017 2946x bekeken, 22 reacties »
UPDATE : Het nieuwe logo van vv DFC

Gezien de vele reacties , welke afwijkend zijn dan de reacties tijdens de algemene ledenvergadering , komt het bestuur op korte termijn bij elkaar om dit te bespreken. Wij houden U op de hoogte.

 

Zoals reeds aangekondigd en gepresenteerd tijdens de ledenvergadering , heeft het bestuur aangegeven een nieuw logo te laten ontwerpen . Een nieuw logo wat hoort bij deze tijd , die de uitstraling van DFC weergeeft. Dit logo zal binnenkort overal bij DFC te zien zijn , want hij komt uiteraard op het clubgebouw te staan.

Rene Blankensteijn over het design : 

Al is het ‘Torentje van DFC’ dan inmiddels niet meer in zijn oorspronkelijke hoedanigheid aanwezig op het sportcomplex, veel leden en oud-leden hechten er, begrijpelijk, grote waarde aan. Het is, als het ware, hun familiewapen. Daarom is ervoor gekozen het torentje niet te laten verdwijnen maar een minder opvallende rol in het logo te bieden. Door er een gestileerd schildje omheen te plaatsen, blijft het aanwezig maar krijgt het een wat krachtiger, robuustere uitstraling.
 
De naam D.F.C. is door een soort ‘swoosh’ waarmee de bal voor het torentje gekruld lijkt te worden, gekoppeld aan de voetbal.
Die swoosh staat voor de dynamiek van het voetbal. Door hem ook iets buiten het schildje te plaatsen, onderscheidt het logo zich van vele andere clublogo’s.
 
Uiteraard is het logo in een fullcolour variant van het bekende D.F.C.-rood uitgevoerd.

22 reacties

  1. Dennis 28 juni 2017 om 19:11 -

    Een aanpassing aanbrengen zou eventueel kunnen maar dit is een heel nieuw club logo. het “torentje” is en blijft van DFC dus die moet in volle glorie op ons logo staan als je het mij vraag.

  2. Maurice 29 juni 2017 om 15:12 -

    Bend it like Beckham — die ‘swoosh’ heeft wel wat….

    Persoonlijk (als ontwerper van huis uit) had ik het waarschijnlijk een beejte anders gedaan, maar ik vind het een prima nieuw logo.

    Jammer dat het AD-artikel niet noemt dat wij ook de alleroudste tafeltennisvereniging zijn – nog ouder dan de sport zelf :–)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com