Het voorjaar van JO15-2

8 mei 2017 982x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Het voorjaar van JO15-2

DSC03599

Letterlijk gedecimeerd begint JO15-2 aan de competitie in februari. Door een aantal afvallers is trainer Marco slechts in staat om 10 jongens op te stellen.

Diegene die over zijn gebleven zijn onverminderd enthousiast. Opkomst bij de trainingen en wedstrijden is hoog, de inzet tijdens de wedstrijden ook. De eerste wedstrijd tegen OMC komt iets te vroeg, en de aanvallende inborst kost de jongens drie punten.

Tegen Ameide is de organisatie beter, echter in de laatste seconde wordt de overwinning verspeeld, een gelijkspel is het gevolg. De volgende wedstrijden tegen VVGZ en Dubbeldam worden gewonnen, al is het benutten van kansen een probleem dit voorjaar. Tegen het later uit de competitie gehaalde Heerjansdam worden de meeste kansen gemist, en wordt gelijk gespeeld. Lekvogels is de volgende bezoeker. Een leuke wedstrijd, maar er wordt nipt verloren.

Tegen GJS wordt in een meeslepende avondwedstrijd gewonnen, en bij Schelluinen gaat het met de spelleiding mis. OranjeWit JO15-6 is degelijk, maar DFC neemt de drie punten mee naar huis. Dan volgt de kraker tegen het onaantastbare lijkende Streefkerk, waar de jongens laten zien waar ze toe in staat zijn. Een gelijkspel is het gevolg. De laatste wedstrijd tegen OranjeWit JO15-6 wordt lachend gewonnen. Op het vlak van gemiste kansen is DFC kampioen, maar daar wordt helaas geen prijs voor gegeven. Desondanks eindigt JO15-2 op een knappe vierde plaats, op teenlengte van de derde plek.


Toch nog wat ‘karakter’schetsen:

Keeper Dylan: niet alleen fysiek gegroeid, maar vooral mentaal. Een zeer betrouwbare sluitpost met spectaculaire reddingen. Als team kan je niet beter wensen.

Verdediger Nick (aanvoerder): Sinds dit seizoen in de verdediging. Veruit de sterkste, hier heeft menig aanvaller zich stuk op gelopen. Daarnaast rustig, koppend sterk en in de opbouw belangrijk.

Verdediger Marciano: Bewegelijke speler, die moet je als aanvaller drie keer passeren, en dan ben je hem nog niet kwijt. Leerpunt is nog om de rust te bewaren, maar dat komt goed.

Verdediger Denilson: Kuitenbijter, nog zo’n speler die zich als een pitbull vastbijt. Ook opbouwend prima, en hij bleek ook nog in de laatste wedstrijd tot scoren in staat.

Middenvelder Julian: Draait altijd zo prachtig weg bij zijn tegenstander om dan aan de andere kant van het veld het spel te openen. Kan een heerlijke pass verzenden, en is koppend sterk.

Middenvelder Luca: Ongelofelijke energie, beloopt letterlijk het halve veld. Herovert zeer veel ballen, en heeft daarnaast ook nog de techniek en het overzicht om een goede voortzetting aan het spel te geven.

Middenvelder Dyron: Na zijn blessure goed teruggekomen, kan sinds dit seizoen ook prima uit de voeten als back. Gouden techniek, maar om die actie op het middenveld te maken is soms iets te riskant. Vrije trap is top, ga daar mee door!

Middenvelder Maroune: Zwemt een beetje op het middenveld door wat mindere conditie en zijn kleine postuur, maar eenmaal in het strafschopgebied is hij letterlijk onnavolgbaar.

Spits Julian: Hard werkend, maar dit seizoen oog in oog met de keeper ongelukkig. Gooit altijd de beuk er in, en doet regelmatig prachtige dingen (passes, acties). Ziet het spel.

Spits Andrej: Loopt werkelijk op elke bal, de tegenstander tot wanhoop drijvend. Altijd de neus naar het doel: prima. Het rendement zal met zo’n inzet zeker hoger worden.

Trainer/coach Marco: Heeft veel tijd en energie gestoken in dit team, onder moeilijke omstandigheden. Petje af!

Vlaggenist/trainer Willem: Trouwe assistent, altijd betrokken en met veel humor, bedankt voor de inzet.

Vaste invulkrachten waren (afwisselend) uit JO13-1 Tom en Yoeri, en uit JO150-1 Winston, Redwan, Xander, Max, Yordi, Stijn.  Enorm bedankt voor het invallen, zonder jullie was normaal als een team voetballen onmogelijk geweest!


 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com