DFC O15-1: KAMPIOENEN!!!

14 mei 2017 1924x bekeken, 1 reactie »
DFC O15-1: KAMPIOENEN!!!

Verslag van de wedstrijden tegen Nieuw-Lekkerland O15-1 en Wieldrecht O15-2 op donderdag 11 en zaterdag 13 mei 2017.

 

Vanwege de mei vakantie worden bijna alle wedstrijden uitgesteld tot na 6 mei. Omdat SSW op 9 mei ook Dubbeldam verslaat en uitgespeeld is, is de opdracht voor DFC duidelijk: beide wedstrijden moeten gewonnen worden anders is SSW de kampioen. Nieuw-Lekkerland zal daarvan de moeilijkste opdracht zijn: de uitwedstrijd werd nipt met 0-1 gewonnen. Een gelijkspel mag in theorie ook, maar dan zal Wieldrecht met 14 doelpunten verschil moeten worden verslagen. Het is beter om ‘gewoon’ effe te winnen. Gemotiveerd beginnen de mannen aan de wedstrijd en anders dan Feyenoord onlangs tegen Excelsior stralen de DFC’ers één ding uit: wij gaan wel kampioen worden. Zoals gebruikelijk maken ze het zichzelf soms onnodig moeilijk, maar ze verliezen geen moment de controle over de wedstrijd. De doelpunten worden mooi verdeeld over twee helften en Nieuw-Lekkerland is geen schim van de onverzettelijke ploeg die we eerder tegenkwamen. De uitslag van 4-0 spreekt boekdelen.

 

De kampioenswedstrijd is op vreemde bodem tegen hekkensluiter Wieldrecht. Daar werd thuis vrij gemakkelijk van gewonnen en dit mag dus geen probleem geven (maar ja dat dachten ze bij Feyenoord vorige week ook). Tijdens de wedstrijd blijkt dat we niet alleen met de tegenstander moeten afrekenen, er staat ook een grensrechter die graag zijn vlag gebruikt. Na een minuut of 10 staat het nog steeds 0-0 en stonden we ongeveer elke twee minuten wel een keer buitenspel of buiten de zijlijn. Als Yassine een mooie steekpass op Colin geeft is het verzet van Wieldrecht eindelijk gebroken en volgen er voor rust nog 3 doelpunten: één van Pavel (na een één-twee tussen Jaylison en Colin), één van Michael (na een één-twee tussen Winston en Stijn) en een snoeiharde kopbal van Max (uit een hoekschop van Stijn). De kopbal van Colin (ook uit een hoekschop van Stijn) wordt op aangeven van de grensrechter afgekeurd, omdat de bal eerst de achterlijn zou hebben gepasseerd. In de tweede helft maken ze er nog 5 bij. Het 6e doelpunt wordt op aangeven van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd. Het was wel een mooie: Jaylison kijkt of Winston buitenspel loopt (en denkt van niet): geeft de crosspass over een meter of 30 en Winston geeft de bal aan de inlopende Stijn. Het drukt de pret allemaal niet want DFC O15-1 is KAMPIOEN!!!

 

En dit zijn de spelers die dat allemaal voor elkaar hebben gekregen:

Joël, Michael, Jan, Xander, Redwan, Winston, Max, Jaylison, Stijn, Yordi, Colin, Pavel en Yassine en niet te vergeten de invallers Luca, Danny en Tom. en dat alles onder de bezielende leiding van Patrick en Hans.

 

 

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 17 mei 2017 om 09:15 -

    KAMPIOENEN!!! Gefeliciteerd…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com