Topper onbeslist 0-0 , Willem 2 kampioen

22 april 2017 916x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Topper onbeslist 0-0 , Willem 2 kampioen
Topper onbeslist 0-0 , Willem 2 kampioen

De belangen vandaag waren groot voor beide partijen , DFC wou in de race blijven voor de periode titel en Willem 2 kon kampioen worden vandaag.

Echter was dat aan het spelbeeld vandaag niet te zien dat Willem 2 kampioen kon worden , want geheel in de traditie is je kampioenswedstrijd niet je beste wedstrijd. Maar dat was ook volledig de verdienste van een aanvallend spelend DFC.

De openingsfase was voor DFC die het initiatief naar zich toe trok. Het enige wat Willem 2 daar tegen over zette was fysiek voetbal. Menig elleboog werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien. Vooral Patrick van Ditten zal deze wedstrijd niet snel vergeten. Zijn oog zat volledig dicht na wederom een ” losse ” arm die de arbiter weer niet goed op waarde schatte.

Gelukkig was DFC vandaag niet snel van stuk te krijgen en ging niet in op de provocaties van Willem 2. Het trok nog meer het initiatief naar zich toe.Het eerste half uur had DFC al twee goede doelpogingen ondernomen alvorens Willem 2 daar hun eerste wapenfeit tegenover stelde. De rust werd bereikt met een 0-0 stand , maar DFC was duidelijk de beter spelend ploeg.

Na rust hetzelfde spelbeeld. DFC wou graag maar kon de trekker niet overhalen. Willem 2 wou maar 1 ding vandaag , niet verliezen zodat het kampioenschap binnen was. DFC kreeg nog een paar goede kansen maar aan het eind was er de puntdeling. 

Het goede nieuws voor DFC was het verlies van Schelluinen waardoor deze tegenstander niet meer mee doet om de periode en de strijd om de tweede plek. Aankomend weekend mag DFC achter over leunen en hopen dat Willem 2 zijn sportieve plicht wil en zal vervullen in de wedstrijd tegen Good Luck. Het verschil in punten is nu 3 punten dus aankomend weekend zijn de belangen groot.

Vanaf deze plaats feliciteren wij Willem 2 met het behaalde kampioenschap.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com