Paaskamp 2017 Top secret , wat was het genieten

17 april 2017 1303x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Paaskamp 2017 Top secret , wat was het genieten
Paaskamp 2017 Top secret , wat was het genieten

Paaskamp 2017 is helaas weer ten einde , maar wat kunnen we terug kijken op een fantastisch weekend in Esbeek.

Waar vooraf werd gevreesd over het weer , is het op een paar kleine buitjes na een goed weekend geweest en dat is een belangrijk iets voor het kamp. Vrijdag stonden er 72 kinderen en 27 leiders klaar voor vertrek. Een aantal waar jarenlang naartoe is geleefd en een teken is dat het paaskamp volledig in de lift zit qua deelnemers. Er was zelfs een dubbeldekker voor nodig om dit gezelschap in Esbeek te krijgen. Maar 13.00 uur was daar toch de Grand Depart en was paaskamp 2017 officieel geopend.

Aangekomen op het kamphuis werd de groep gelijk de bossen ingestuurd voor het Masterspel om daar de groepen bekend te gaan maken , want wie zit er bij wie en wie is de leider van de groep ? Bij terugkomst op het kamphuis waren de kids blij met de indeling en mochten de kamers ingericht gaan worden. Wat waren de kamers schoon bij aankomst , maar dat duurde dus niet al te lang haha. Ondertussen was de eerste maaltijd al in voorbereiding , patat met snacks gaan er altijd wel in. De groepen zaten voor eerst in de nieuwe samenstelling en wat is het toch genieten om te zien dat de grotere jongens en meiden gelijk de allerjongste in de groep helpen. Dat zijn de echte paaskamp momenten waar nieuwe vriendschappen voor eeuwig worden gesloten.

Na het eten is Toko Yvon weer open en dat betekend even een voorraad kleurstoffen en suikers inslaan voor de kids , want we moeten de avond wel kunnen doorkomen toch? Het eerste avond spel is de masterquiz. Hier kunnen de eerste punten van het kamp worden verdiend dus het fanatisme vloog door de zaal. En als het daarna schemerig word , komen de zaklampen te voorschijn want het bosspel gaat beginnen. Lichtjes en bewijsstukken spel. De JO7 kids stonden gepland om naar bed te gaan maar de kleurstoffen deden hun werk goed haha en ze gingen dus mee met hun allereerste nachtspel in het bos, De spanning stond op het gezicht. Maar hand in hand met hun nieuwe vrienden kom dat helemaal goed.

Zaterdagochtend komen de kids soepel uit hun bed, de eerste nacht is  overleefd. Natuurlijk zijn ze gelijk gaan slapen en waren ze gelijk stil. Wat een voorbeeldige groep is het toch haha. De speurtocht in het bos is vandaag de start van de dag, Allerlei aanwijzingen in het bos moeten naar de oplossing leiden van het woord. Bijna alle groepen slaagde daarin , de groep van Enzo ook ” bijna ” , ondanks 671 goedbedoelde aanwijzingen van de andere leiders. Voor de middag stond een spel op de planning op het veld. Darten , voetvolley , blindvoetbal en boogschieten waren de onderdelen. Een geslaagd onderdeel. Het menu voor de zaterdag bestond uit nasi met sate. In de avond was de bingo ,maar niet saai nummers op lezen want dat doen we niet bij DFC , MUZIEK bingo is onze stijl. De groepen moesten de kaart afvinken met de muziek die door de zaal klonk. De leiding stond soms wel eens gek te kijken wat er voor “muziek” werd gedraaid. Dit was dus echt niet de muziek die bij hun bekend was maar des te meer bij de kids. Het nachtspel in het bos was levend cluedo.

Zondag eerste paasdag , de eieren konden op het bord. Een drukke dag want het is ook bezoekersdag voor de ouders en broertjes en zusjes. De ochtend stond in het teken van het voetbal toernooi , terwijl er voor de JO7 een levend ganzenbord spel gespeeld werd, met wel een hele bijzondere gast. De paashaas kwam hoogstpersoonlijk helpen. 

Het middag programma was de tienkamp , terwijl de ouders langs de kant stonden , werd er op het veld fanatiek gestreden om de punten. Altijd leuk en lekker voor de leiding als Opa Dick en Oma Rita op bezoek komen. Traditioneel brengen zij gebak mee voor de leiding en dat het heeft gesmaakt is een feit.De magen werden deze dag gevuld met aardappels en groenten , we moeten ook aan de vitamines denken toch. En zondag is gokdag. Natuurlijk niet met echt geld maar met fiches. Levende fruitmachines , hoger lager , roulette , kamelenrace je kon het zo gek niet bedenken of het werd gespeeld. 

De zondag nacht is ook de spannendste nacht : Spooktocht.  De kleintjes gingen onder begeleiding van hun nieuwe vrienden het donkere bos in. Gelukkig was er ook een fee met magische bloemen en de paashaas had toverbellen bij haar. Als er een spook kwam waren de kids beschermd en verdween de spook gelijk weer. Ze waren echte helden want aan het eind van de tocht was er niemand bang geweest , of toch een beetje ??  De oudere kids hadden een iets andere tocht. Bij deze tocht was het parkoers een stuk moeilijker. Obstakels moesten genomen worden , het pad was slecht begaanbaar dus hou zouden ze het er vanaf brengen ?  Ik kan wel verklappen dat de kids allemaal ongeschonden uit de strijd kwamen. Sommige leiders echter niet haha. Sandra en Arno hadden iets meer moeite op de evenwichts obstakel en waren de enige die deze avond even zijn wezen zwemmen. Maar een leuke tocht door het bos was het zeker.

Bij terugkomst was de zaal omgetoverd tot disco zaal. De oudste jeugd kijk toch eerst wel even de kat uit de boom , de jongste jeugd waarvan we dachten dat zij moe in slaap zouden vallen stonden te springen op de dansvloer.

De laatste dag is helaas aangebroken. Maandagochtend een voetbal carrousel op het veld. De technieken moesten worden getoond voor de punten. Na de lunch is er een nieuw onderdeel op het programma gezet , varkensstal uitmesten , of te wel de kamers opruimen. Bij sommige kamers had je bijna een poolstok nodig om je er voort te bewegen. Vreemd haha. Maar eerlijk is eerlijk , ze maken de zooi maar ruimen het ook weer op. En dat is toch wel klasse en mag zeker ook gezegd worden. Voor dat het laatste spel van het paaskamp werd gespeeld , was er nog een sale bij Toko Yvon. Opruiming uitverkoop bij de bar , alles moet op. En alles ging op. Het bord SOLD OUT werd geplaatst en de kids mochten het veld weer op voor het laatste onderdeel geheime plattegrond. Na afloop trekt de spelleiding zich terug naar een geheime locatie om de punten op te tellen.Wie word de winnaar van Top Secret??

Bij aankomst werd er eerst geknuffeld met de ouders , want ook al zijn het al  “grote ” kids , als je ouders je sta op te wachten na 4 dagen ben je ook wel weer blij om ze te zien. De prijsuitreiking begon , en iedere ploeg kreeg een aandenken. Op het laatst steeg de spanning want was het KLPD of AIVD die er met de overwinning vandoor ging?  Tot het laatste moment was het een Top Secret , maar de winnaar werd …  AIVD.  Gefeliciteerd met de overwinning. Alle ploegen hebben hard gestreden , maar het belangrijkste is het plezier en het paaskamp gevoel. En het geeft ons als leiding zoveel plezier om de kids 4 dagen te zien genieten met je allemaal DFC vrienden.Hier doen wij het voor , de DFC jeugd plezieren. En dat al 45 jaar lang. Dat gevoel werd mooi vastgelegd op foto , 7 leiders die 35 jaar geleden zelf als kind al meegingen , stonden er dit jaar als leider, sommige dit jaar voor het eerst , andere ook alweer jaren bezig. De andere foto is de winnende groep AIVD. Zou deze foto over 35 jaar ook opnieuw gemaakt gaan worden ??

Ten slotte de namen van de mensen die 4 dagen lang klaar stonden voor uw kinderen : 

Jeroen , Michel , Richard , Patrick , Eus , Marco , Enzo , Edwin , Wilfred , Peter , Jeroen , Rene , Lucas , Joost , Richard , Mario ,Richard , Richard , Wouter , Arno , Kirsten , Eveline , Laura , Bianca , Yvonne , Bianca , Sandra , Mariska , Kim.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com