Nuttige overwinning voor JO15-2

22 april 2017 1124x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Nuttige overwinning voor JO15-2
Nuttige overwinning voor JO15-2

 

22 april 2017 OranjeWit JO15-6 – DFC JO15-2

Vandaag treft DFC een bekende tegenstander, in het najaar word nog gewonnen van dit team. OW heeft zich in deze competitie een stug team getoond: weinig nederlagen, maar ook weinig scorend vermogen. Joeri en Tom komen weer bijspringen, zodat er met een wissel begonnen kan worden.

DFC begint de wedstrijd stroef, er is nog niet veel lijn te bekennen in het spel. OW begint wel iets beter, maar veel verder dan het middenveld komt men niet. Na een kwartier spelen komt DFC beter in de wedstrijd, en kan het aan aanvallen gaan denken. Een grote kans voor Andrej eindigt met een schot op de keeper, maar na 20 minuten is er een prima aanval. Middenvelder Julian stuurt Maroune over rechts de diepte in. Deze dribbelt tot in het strafschopgebied, en zet zichzelf met een fraaie kapbeweging vrij. Hij is niet zelfzuchtig als hij Andrej voor de goal ziet staan, de voorzet is op maat en Andrej maakt het af: 1-0 DFC. Eindelijk een voorbeeld van hoe de jongens in goede doen kunnen voetballen.

Hierna volgt nog een grote kans voor Andrej, OW krijgt echter ook een kans om gelijk te maken. Dat gebeurt niet, en de scheidsrechter vindt het na 30 minuten genoeg voor een helft.

De tweede helft laat een sterker DFC zien, OW is niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Achter de OW verdediging ligt veel ruimte, en enkele diepteballen leveren daar gevaar op. Na een kwartier spelen is er dan de goede dieptebal op spits Julian. Eigenlijk speelt deze de bal iets te ver voor zich uit, waardoor hij een sliding moet inzetten. Die eindigt tegen de keeper, die de bal niet klemvast krijgt, Julian zet goed door en maakt de 2-0. Hier hebben we een beetje geluk met de beslissing. Direct hier op wordt een OW goal wegens buitenspel afgekeurd. De scheidsrechter lijkt zich achteraf te beseffen dat hij had kunnen fluiten bij de DFC goal, hij besluit om alle kleine contacten met de tegenstander in het nadeel van DFC te fluiten. DFC verdedigt vandaag echter als een blok, en neemt zo de punten mee naar huis. DFC doet hier mee in de competitie heel goede zaken, er wordt gestegen van de zesde naar een in punten gedeelde derde plaats!

Komende zaterdag thuis tegen de kampioen Streefkerk. Aangezien DFC de enige ploeg is geweest die sind de najaarscompetitie gewonnen heeft van Streefkerk, hopen we zaterdag weer een verrassing te beleven, kom allen DFC aanmoedigen!

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com