Midweekse winst voor JO15-2

6 april 2017 1007x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Midweekse winst voor JO15-2
Midweekse winst voor JO15-2

5 april 2017 GJS JO15-3 – DFC JO15-2

Een bekende ploeg in deze midweekse wedstrijd. In het najaar trok DFC door het ontbreken van wissels aan het kortste eind. Vanavond is de bezetting gelukkig iets beter door het meedoen van Redwan, Winston en Xander. Middenvelder Julian is nog geblesseerd.

DFC begint goed en fel aan de wedstrijd, maar speelt wel iets te gehaast. Daardoor mislukken te veel combinaties, en kan GJS de aanvallen makkelijk afslaan. We zijn een minuut of vijf onderweg, als Winston over rechts uit een aanval snoeihard op de paal schiet. Het zal toch niet weer zo’n wedstrijd worden….. de trend van afgelopen weken is namelijk heel veel kansen voor DFC, maar weinig goals. Maar dat is gerekend buiten Redwan, die het op links naar zijn zin heeft vanavond. Na zo’n 10 minuten gebruikt hij zijn surplus aan snelheid door de achterlijn te halen. Zijn voorzet is hard en laag. Andrej staat op exact de juiste plek en hoeft alleen zijn voet goed te houden. DFC staat voor: 0-1. Qua veldverhouding een juiste afspiegeling, al is GJS geen ploeg om al direct af te schrijven.

DFC blijft na deze goal echter te gehaast voetballen, en GJS krijgt de kans om wat aanvallen op te zetten. Bij een aantal verdedigende fouten komt DFC goed weg, maar als een aanvaller langs Nick glipt en deze de jongen aantikt, is het zo maar een strafschop! DFC heeft echter een groot vertrouwen in keeper Dylan. De strafschop wordt genomen…….. en gestopt door Dylan! Jammer genoeg is de wegspringende bal voor de GJS speler en kan hij in tweede instantie gelijk maken: 1-1. Das balen, maar geheel veroorzaakt door DFC zelf.

Voetballend wordt het niet beter, al raakt Winston nog met een schot de lat. Het wordt nog minder leuk als aan het eind van de eerste helft de bal via het lichaam van Xander voor de voeten van een GJS speler springt: 2-1. De rust is hard nodig om de organisatie opnieuw neer te zetten. Ondertussen weet Redwan weer over de flank te ontsnappen. De voorzet is dit keer hoger, en wordt bij de tweede paal door Winston bekroond met een prima kopgoal: 2-2.

Na rust komt Maroune er in voor Julian. DFC speelt iets beter, zoekt elkaar meer in de voeten, combineert ook meer. Aanvallen van DFC volgen, corners ook, maar doelpunten blijven even uit. Aanvallend wordt GJS meer beteugeld, het is wachten op de verlossend goal. Die komt ook, als Winston in het strafschopgebied Maroune weet te vinden. Op zijn schot heeft de kleine, maar prima keeper van GJS in eerste instantie een antwoord, maar Maroune is als de kippen er bij om de 2-3 binnen te schieten.

Het slot van de tweede helft is voor DFC, dat een paar 100% kansen toch weer niet weet te verzilveren. Maar de overwinning is niet meer in gevaar, en de punten reizen mee naar Dordrecht.

Alweer een interessante partij in een behoorlijk gelijkwaardige competitie. Zaterdag (derde wedstrijd in 8 dagen!) wacht Schelluinen, waar DFC bij winst overheen kan wippen richting de derde plaats. Dat belooft een kraker te worden, succes jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com