Een goede helft te weinig voor JO15-2

2 april 2017 1000x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Een goede helft te weinig voor JO15-2
Een goede helft te weinig voor JO15-2

1 april 2017 DFC JO15-2 – Lekvogels JO15-2

Zonder voorgaande geschiedenis met elkaar is dit voor beide partijen ‘op nul beginnen’. DFC is blij met het aanschuiven van Joeri en Tom uit JO13, hierdoor is er een wissel mogelijk.

Lekvogels blijkt een ploeg met hoofdzakelijk eerstejaars, die fris voetbal op de mat legt. DFC begint in een te lage versnelling en heeft hierdoor moeite met Lekvogels, dat elkaar makkelijk vindt. DFC daarentegen vindt elkaar vandaag niet goed, veel te veel worden inspeelpasses fout gegeven waardoor de bal bij de tegenstander eindigt. Zo hobbelt DFC achter de feiten aan, en het gaat na een minuut of 20 mis als de bal op een vreemde manier over de verdediging stuitert, waardoor er ineens drie spelers vrij voor de (overigens weer uitstekend keepende) Dylan staan. Het geplaatste schot laat Dylan kansloos, 0-1 Lekvogels.

Wel conform de verhoudingen in de wedstrijd, maar langs de kant weten we dat DFC zo veel beter kan. Er worden ook te weinig kansen gecreëerd, alleen op een schot van Andrej moet de keeper van Lekvogels zich tot in de hoek uitstrekken. Ondertussen is middenvelder Julian helaas met een blessure uitgevallen, waardoor Tom invalt en Luca meer druk op het middenveld kan gaan zetten. Dat stabiliseert de wedstrijd iets, al blijft het niet best. Wel blijft de kans op de aansluiter tot aan de rust, het blijft 0-1. 

Na de rust tapt DFC uit een ander vaatje, er wordt duidelijk met meer passie begonnen. Toch kan het niet voorkomen dat Lekvogels al na vijf minuten de 0-2 aantekent: even is de organisatie weg achterin. De druk van DFC wordt echter groter, en de grip op de wedstrijd wordt gepakt, ondanks de achterstand. Na een minuut of 20 komt dan eindelijk de aansluiting: Andrej, zoals altijd enorm hard werkend maar vandaag in verkeerde beslissingen grossierend, ziet nu wel Julian vrij staan. Julian blijft rustig en kiest zijn hoek uit: 1-2!

Nick wordt doorgeschoven voor een alles-of niets poging op minimaal een gelijkspel, maar uit de eerste de beste Lekvogels aanval mag er vrij voorgezet worden. Bij de tweede paal staat een speler zo vrij als een (Lek)vogel, maar de manier waarop hij uit de lucht de bal op de slof neemt dwingt bewondering af: 1-3. De tegenstander is veel beter in het afmaken van de kansen die ze krijgen.

DFC blijft echter druk zetten, wat resulteert in een aantal corners, die toch een paar kopkansen opleveren. Uit zo’n corner is het dan Nick, die de bal in de goal kan werken, 2-3 en de laatste minuten worden spannend. Kansen volgen ook nog, het blijft echter een 2-3  nederlaag voor DFC.

Een leuk potje voetbal, DFC had op basis van de tweede helft nog wel de gelijkmaker verdient, maar het mocht niet zo zijn. Op naar woensdagavond, waar GJS op het programma staat. Een ploeg die nog meer moeite heeft om te scoren dan DFC. Indien de jongens wat feller beginnen aan de wedstrijd moet hier iets te halen zijn.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com