DFC wint derby tegen Dubbeldam met 3-1

8 april 2017 991x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint derby tegen Dubbeldam met 3-1
DFC wint derby tegen Dubbeldam met 3-1

Vandaag een mooie affiche aan de Reeweg Oost , een Dordts onder onsje met Dubbeldam.

Onder een stralend zonnetje was het de taak van DFC om de goede overwinning op Good Luck van verleden week  een vervolg te geven. Een nederlaag zal immers betekenen dat Good Luck weer in de nek gaat hijgen van DFC.

DFC was van begin af aan de boven liggende partij. De krachtsverhouding was al snel duidelijk. Na 8 minuten was door een strafschop , gegeven door de goed leidende scheidsrechter Buijs , Rick van de Linden die de bal op de stip legde en feilloos de 1-0 noteerde. Niet veel later was daar Gokhan Sabit die de voorsprong verdubbelde naar 2-0 , het geen ook de ruststand was.

Na rust nam DFC een beetje gas terug. Dubbeldam kwam zelfs op 2-1 maar dat was niet door een goed opgezette aanval maar door geklungel in de DFC defensie. Waarbij keeper Chris Meerhof niet geheel vrij uit ging. Ondanks de aansluiter kwam de overwinning niet direct in gevaar en om de boel zeker te stellen , lag Robin Matena in minuut 88 de bal klaar voor een directe vrije trap. Een ouderwetse keiharde streep op doel bleek onhoudbaar en de 3-1 werd op het bord gezet.

Zonder zelf echt goed te spelen was DFC de bovenliggende partij vandaag, Maar een DFC die zijn normale niveau haalt kan veel meer dan dit.

Het gat met Good Luck blijft 4 punten en door een verrassende nederlaag van Willem 2 , kan DFC zelfs enigszins naar boven kijken. De koploper word tot 6 punten benaderd , waarbij Willem 2 echter wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

DFC dient de tweede plek gewoon veilig te stellen  zodat de nacompetitie een feit is, volgende week zaterdag de uitwedstrijd bij hekkensluiter Oosterhout. Maar er moet gewaakt worden voor onderschatting.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com