DFC O15-1 wint van IFC

8 april 2017 1312x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 wint van IFC
DFC O15-1 wint van IFC

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 tegen IFC O15-2 op zaterdag 8 april 2017.

 

Tegen het laag geklasseerde IFC kan DFC O15-1 een poging wagen om het doelsaldo op te vijzelen. Het plan van aanpak is simpel: vroeg storen, de vrije man zoeken en op doel schieten. De eerste 10 minuten komt het druk zetten nog niet uit de verf, er loopt immers een tegenstander die niet is gekomen om daar aan mee te werken, maar het is al vroeg in de wedstrijd eenrichtingverkeer. Helaas zijn er teveel spelers niet in de juiste ‘mind set’. Ballen springen van voeten, worden onzorgvuldig ingespeeld of spelers gaan dribbelen als een één-twee een betere optie is. Wanneer hebben we dat eerder gezien? Het doelpunt valt na een individuele actie van Yassine. Hij draait en draait in het strafschopgebied, maar weet uiteindelijk een gaatje te vinden voor een schot en het is 1-0. Met deze speelwijze zit de monsterscore er zeker niet in, maar nog voor rust schieten Max en Jaylison de ploeg naar een veilige 3-0 voorsprong. Beide doelpunten vallen wel uit lekkere combinaties, want beide spelers kunnen van buiten de zestien vrij uithalen. Het is alleen jammer dat de ploeg dit spel niet een langere periode kan volhouden.

 

De tweede helft proberen we vanaf de aftrap IFC te overrompelen en dat lukt bijna, ware het niet dat de voorzet van Redwan achter het doel beland. Omdat we daarnaast de tweede helft met 3 verdedigers starten is het eventjes IFC dat gevaarlijk is: onze organisatie is compleet verdwenen. Zo kan het ineens gebeuren dat O15 uit een perfecte counter scoort: Colin gaat er vandoor over rechts en zijn voorzet wordt prima binnengelopen door Yassine. De 4-0 is daar en lijkt een opmaat voor meer, maar de wedstrijd gaat daarna weer ongeorganiseerd verder: de spelers willen misschien wel te graag. Hierin past de 4-1 van IFC die geheel voortkomt uit eigen gepruts. Het leidt tot gemor en gemopper op elkaar en de scheidsrechter. Je zou bijna vergeten dat Stijn een hoekschop op de lat krult (tot 2 keer toe vandaag) en ook nog een hoekschop van Jaylison uit de lucht tegen de lat schiet, dat Pavel een aantal kansen net niet weten te benutten en dat de doelman van IFC wel 4 of 5 keer heel goed ingrijpt. Jan maakt zich er zo boos om dat hij zich dan maar met de aanval gaat bemoeien: zijn eerste schot wordt gevangen, zijn tweede gaat hoog over, maar de derde gaat via binnenkant paal in het doel. Nu maar hopen dat de KNVB de ingegeven eindstand nog gaat aanpassen, want de scheidsrechter heeft een 4-1 eindstand doorgegeven en Jan maakte toch echt de vijfde!

 

ASWH weet geen punten af te snoepen van SSW, dus de strijd om plaats 1 blijft ongemeen spannend. DFC heeft 2 verliespunten minder dan SSW, maar helaas ook een minder goed doelsaldo. Ze moeten de laatste 4 wedstrijden dus winnend afsluiten. De eerstvolgende is aanstaande woensdagavond thuis tegen De Zwerver.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com