DFC O15-1 blijft op koers

2 april 2017 1252x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 blijft op koers
DFC O15-1 blijft op koers

Verslag van de wedstrijd Oranje-Wit O15-4 – DFC O15-1 op zaterdag 1 april 2017.

Op de route naar een eventueel kampioenschap moet DFC O15-1 vandaag de lastige horde Oranje-Wit nemen. Spelers die elkaar kennen doen er graag een schepje bovenop en binnen de WhatsApp groep van Oranje Wit (we hebben overal ogen en oren) klinkt het geluid dat er tegen DFC punten te behalen zijn. Het team moet het vandaag doen zonder coach Patrick, die een rondje Vlaanderen aan het fietsen is.

We nemen ons voor om direct vanaf de aftrap Oranje Wit onder druk te zetten, iets dat maar ten dele lukt, omdat Oranje Wit nou niet direct onder de indruk raakt en de jeugdige scheidsrechter het vrij kort houdt als DFC er stevig ingaat. Toch is de eerste grote kans voor DFC, maar Winston kan er onvoldoende richting aangeven en de bal gaat voor het doel langs. Onder aanvoering van de opgeleefde Yassine wordt de druk alsmaar opgevoerd als Pavel een bijna perfecte hoekschop van Stijn net naast het doel werkt. Oranje Wit komt in deze fase niet verder dan een tweetal schoten van veraf. Een snelle, veelbelovende, vrije trap van Redwan moet overgenomen worden – de bal lag immers niet stil – maar ook de herhaling leidt tot een kans: Max volleert de bal naast het doel.  Na een volgende hoekschop van Stijn is het Yassine die de bal torenhoog over schiet. Aan het eind van de eerste helft staat Redwan iets te ver naar voren, maar de uitblinkende Jan geeft steeds op de goede momenten rugdekking. Oranje Wit wordt nooit ‘echt’ gevaarlijk. Bij rust is het 0-0.

In de rust is de stemming wat wisselvalig: sommige spelers zijn niet zo tevreden over het veldspel, maar daar mankeert vandaag niet zo veel aan: wat ontbreekt is een doelpunt, de genoemde kansen hadden er ook zomaar in kunnen liggen en het is zaak dat we ‘gewoon’ doorgaan dan komt dat doelpunt er wel.

De tweede helft is het Oranje Wit dat de eerste speldenprik denkt uit te delen, maar daarna is het wederom DFC dat op zoek is naar een doelpunt en waar DFC in de eerste helft regelmatig teruggefloten werd door de scheidsrechter omdat ze te gretig waren is het nu Oranje Wit dat regelmatig teruggefloten wordt omdat ze net iets te laat zijn. De scheidsrechter doet gewoon waarvoor hij er staat: het spel in de juiste banen leiden. Dat laat hij uiteindelijk ook zien bij de 0-1 van DFC. Yassine neemt een vrije trap net buiten de ‘16’; het schot blijft laag en heeft een lastige stuit, waardoor de keeper de bal wel keert, maar niet voldoende opzij bokst. Stijn is slim doorgelopen en uit een lastige hoek maakt hij verbluffend simpel de 0-1. ‘Buitenspel’, roepen de supporters van Oranje Wit, maar de scheidsrechter legt na de wedstrijd uit dat Pavel inderdaad buitenspel stond, maar in deze aanval geen bepalende rol had. Bij een buitenspelsituatie van Oranje Wit neemt hij eveneens zijn verantwoording en fluit de buitenspelsituatie af. Dit tot frustratie van met name de coaches van Oranje Wit.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd zijn rommelig met kansen voor Yassine, die na een mislukt schot het gras probeert te vernielen; voor Pavel, die verkeerd timet, na een hele mooie voorzet van Jaylison en voor Stijn, die een 100% kans over het doel lift. Ook vandaag weet O15-1 de kansen onvoldoende te benutten, maar gewonnen wordt er wel! Nog 5 wedstrijden te gaan!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com