DFC JO15-2 brengt kampioen eerste schade toe

29 april 2017 1431x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC JO15-2 brengt kampioen eerste schade toe
DFC JO15-2 brengt kampioen eerste schade toe

29 april 2017 DFC JO15-2 – Streefkerk JO15-1

Vandaag de absolute kraker van deze speelronde, tegen het reeds kampioen zijnde Streefkerk. DFC staat op de vierde plaats en heeft nog wat te winnen. Streefkerk heeft een goed team met enkele dispensatiespelers en nog geen enkel puntverlies. Helaas zijn ze na het kampioenschap in het najaar niet naar een hogere klasse geschoven, dat was passender geweest.

DFC is de enige ploeg die in dit voetbaljaar van Streefkerk heeft gewonnen, dat is een interessant feit voor de wedstrijd. Redwan, Xander, Michael en Yassine vallen in, mede veroorzaakt door enkele afwezigen. De wedstrijd wordt goed gestart door DFC, combinaties worden goed gezocht, en na een minuut of vijf staat Streefkerk onder druk. Alleen dat laatste zetje vergeet DFC aan de bal te geven, zodat er nog geen voorsprong te noteren valt. Streefkerk probeert wel verzorgd te spelen en aan te vallen, maar is echter de onderliggende partij. Dan laat deze ploeg zien op welke manier je kampioen kan worden: door iets te ruim dekken door DFC achterin staat het na een minuut of 20 ineens 0-1 voor Streefkerk. Zeer efficiënt, al komt deze goal uit de lucht vallen.

DFC is ietwat ontregeld hierdoor, de ballen worden minder zorgvuldig ingespeeld. Het is nu de beurt aan de tegenstander om wat druk te ontwikkelen. Maar de aanvallen stranden vaak op laatste man Nick, en keeper Dylan steekt in een excellente vorm: tot driemaal toe weet hij in een 1-op-1 situatie met een Streefkerk aanvaller de bal te keren. De rust komt op tijd om orde op zaken te stellen. Vermeldenswaard is nog het prima schot van middenvelder Julian, dat door de keeper uit de kruising wordt getikt.

Na rust gaat DFC met meer fysiek spelen, en Streefkerk antwoord met duwen en trekken. Het is aan de scheidsrechter om de kaders te bepalen. Een echte strijd ontbrand, waarbij DFC te gehaast de aanval met lange ballen probeert te bereiken. Streefkerk lijkt echter toch de angel uit de aanval van DFC te hebben getrokken, te veel aanvallen bereiken het doel niet. De scheidsrechter ziet nog een handsbal van Streefkerk in het strafschopgebied over het hoofd, en als het laatste kwartier aanbreekt wordt het hardwerkende DFC sterker.

Er is nog een minuut of 8 te spelen als DFC dan eindelijk loon naar werken krijgt: Yassine stuurt met een diepe bal spits Julian weg, en die doet het fantastisch: hij schudt twee verdedigers van zich af en prikt de bal onder de keeper in het doel: de terechte 1-1 komt op het scorebord.

DFC probeert nog door te drukken, maar de tijd ontbreekt en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. Weer weet DFC de kampioen punten af te snoepen, voorwaar een prima prestatie!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com