Pijnlijke nederlaag voor DFC O15-1

5 maart 2017 1417x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Pijnlijke nederlaag voor DFC O15-1
Pijnlijke nederlaag voor DFC O15-1

Verslag van de wedstrijd ASWH O15-2 – DFC O15-1 op zaterdag 4 maart 2017.

 

Precies 4 weken na de heenwedstrijd staat deze return gepland. En wel om 08.30u in de morgen.

Voordat de wedstrijd begint worden er vragen gesteld over de invaller bij ASWH. Die komt namelijk uit de O15-1, maar het past allemaal binnen de reglementen. Het geeft in ieder geval aan hoe serieus ASWH deze wedstrijd neemt. Na een kort aftastend begin neemt ASWH het initiatief. DFC dekt niet goed door en al helemaal niet als eenheid. ASWH voetbalt er makkelijk tussendoor en probeert steeds via de rechterkant de diepte te zoeken. Dat lukt ook omdat DFC de bal slordig naar elkaar speelt en als je de bal achter je eigen verdedigende middenvelder speelt geef je de tegenstander gelegenheid om je verdediging direct onder druk te zetten. Bij dit matige spel past het eerste doelpunt: Jan werkt een corner onberispelijk in het eigen doel. 1-0 voor ASWH.

Het werkt eerder verlammend dan inspirerend en O15-1 mag Joël tot 2 maal toe bedanken als hij eerst een afstand schot net onder de lat weet te keren en de tweede keer als hij nog net een lob van de rechtsvoor weet aan te tikken met zijn vingertoppen: helaas staat het dan al 2-0, want de spits van ASWH weet een één-op-één met Joël wel af te ronden. Als Pavel vervolgens zijn irritatie moet bekopen met een gele kaart lijkt de ellende compleet. Lijkt, want vanaf dat moment gooit Yassine er juist twee tandjes bovenop, sluit Stijn zich er bij aan en langzaam volgen ook de anderen. Met een man minder zijn de laatste minuten van de eerste helft voor DFC!

 

Na een donderspeech over de slappe instelling staat er de 2e helft een heel ander DFC. Het neemt direct het initiatief; het geeft de tegenstander geen ruimte en is heel scherp in de duels. Er is veel beweging en er wordt erg goed samengespeeld. Colin krijgt de grootste kans, maar durft niet met links te schieten, waarna de verdediging van ASWH kan ingrijpen. Na een minuut of 10 zet Michael voor de derde keer aan voor een actie op links. Op snelheid kapt hij naar binnen en legt aan voor een schot, maar gehinderd door ASWH komt de bal voor de linker van Stijn, die droog en hard in schiet: 2-1. Michael krijgt dat even niet mee, omdat hij stevig geraakt werd op zijn enkel, maar gelukkig kan hij verder. Het is een slopende tweede helft: DFC kan het hoge temp helaas niet volhouden en als Jan door het lint gaat (nadat zijn tegenstander hem tot tweemaal toe onjuist tracht af te stoppen) moet O15-1 opnieuw de laatste minuten met een man minder verder.

Daarin is het voor ASWH nog steeds vrouwen en kinderen eerst maar krijgt het ook nog een grote kans: de teen van Joël en de inzet van Jaylison, die de bal net voor de lijn weghaalt, zorgen ervoor dat er toch niets verandert in de stand.

 

De les voor O15-1 vandaag is dat je in deze competitie elke wedstrijd fris en geconcentreerd moet beginnen. Door de goede resultaten leek er een soort gemakzucht in het spel geslopen, zo van ‘och, het komt toch wel goed’ en dat is nou net wat vandaag niet gebeurde.

Volgende week komt Dubbeldam op bezoek aan de Reeweg-oost, aanvang 10.30u. Met 2 punten voorsprong kan O15-1 de hulp gebruiken van een grote supportersschare: mocht u in de gelegenheid zijn, dan zien zij u graag verschijnen!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com