Magere remise voor DFC O15-1

26 maart 2017 1265x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Magere remise voor DFC O15-1
Magere remise voor DFC O15-1

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 – Pelikaan O15-2 op zaterdag 25 maart 2017.

 

Op deze mooie zaterdagmorgen, de lente is echt begonnen, komt Pelikaan op bezoek. Een ploeg om rekening mee te houden, want ze staan op slechts 6 punten achter de trotse koploper. Beide ploegen beginnen wisselvallig aan de wedstrijd: leuke combinaties worden afgewisseld door simpel balverlies, vaak het gevolg van te weinig bewegende spelers zonder bal. Pelikaan heeft bovendien een goede spits, waar Xander het behoorlijk lastig mee heeft. De scheidsrechter houdt het in het begin ook bijzonder kort: licht duw of trekwerk wordt niet geaccepteerd vandaag. Ook daar moeten beide ploegen mee leren omgaan. Toch laat DFC halverwege de eerste helft het betere veldspel zien, al moet Joël wel een keer handelend optreden als hij de doorgebroken spits van scoren afhoudt. Stijn lijkt de ban te gaan breken en slalomt mooi door de verdediging heen en wordt beentje gelicht, maar tot onze verbazing wordt er geen strafschop toegekend. De scheidsrechter geeft later aan dat hij oordeelde dat beide spelers het duel aangingen en dan kan er wel eens eentje omvallen. Net als in de Eredivisie zijn onze scheidsrechters ook gewoon mensen. Belangrijker is dat DFC hierna een paar goede aanvallen op de mat legt, waarbij Yordi de hoofdrol opeist: na een mooie combinatie op links legt hij de bal terug, waarna Yassine de bal hard tegen Pavel aanschiet. Een mooi afstand schot van diezelfde Yordi wordt door het publiek al geteld, als de keeper van Pelikaan er toch nog een handje tussen krijgt, een vrije schietkans van Jaylison gaat hoog over het doel en ook een kopbal van Redwan mist kracht en zo zijn er meerdere mogelijkheden te tellen.

 

De tweede helft hetzelfde beeld: DFC heeft meer balbezit, maar Pelikaan houdt verdedigend het hoofd er bij en weet steeds te voorkomen dat er echt grote kansen ontstaan. Als ook het noodzakelijke geluk uitblijft eindigt deze wedstrijd zoals hij begonnen is: 0-0.

 

Omdat SSW O15-1 haar wedstrijd heeft gewonnen is de titelrace weer een heel stuk spannender geworden. DFC O15-1 kan zich vanaf nu geen puntverlies meer veroorloven!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com