JO15-2

4 maart 2017 897x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO15-2
JO15-2
DSC03599.jpg

4 maart 2017 DFC JO15-2 – Ameide JO15-1

Vandaag een geluk bij een ongeluk: Tom en Yoeri kunnen de hele wedstrijd meedoen, terwijl spits Andrej nog met vakantie is. Precies 11 man dus. De tegenstander is voor ons onbekend, maar ze hebben de eerste competitiewedstrijd ruim van het degelijke team van GJS gewonnen, dus dat wordt lastig.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd heeft Ameide de overhand, al is het verschil niet schokkend. Het levert overigens ook geen echte kansen op, Dylan ziet een paar schoten over gaan. Dan kantelt de wedstrijd, en neemt DFC het initiatief. Steeds meer worden de combinaties gevonden, vandaag geen kick and rush op Andrej, maar meer gebalanceerd voetbal. Helaas krijgt DFC ook geen echt goede kansen. Vandaag twee teams met een goed georganiseerde defensie en zonder goaltjesdieven. Vlak voor rust krijgt Ameide nog een vrije trap vlak buiten de 16, maar Dylan plukt de bal mooi hoog uit het doel. De eerste helft eindigt (volgens mij voor het eerst dit seizoen) zonder doelpunten, maar de meekijkende Dyron ziet een goed spelend DFC. Nu nog die doelpunten.

De tweede helft kan Marco gelukkig doorwisselen, en brengt hij Winston en Redwan in de ploeg, waar de niet fitte Nick even kan rusten. Vooral het inbrengen van Winston geeft een verschil, zijn snelheid kan voorin goed gebruikt worden. Ameide komt verder onder druk, maar defensief zit het daar wel snor, met twee lange snelle verdedigers die elkaar aanvullen. Toch komen de kansen voor DFC, waarbij de grootste na een minuut of 20 voor Winston is. Helaas schuift hij de bal naast het al lege doel. Even dreigt DFC zich niet te belonen, maar een paar minuten later is het weer Winston, bediend via een prachtige cross-pass van Redwan, die een schietkans krijgt. Dit keer rondt hij het diagonaal mooi af, 1-0 DFC! Volledig verdiend, Ameide heeft niet veel in te brengen, en heeft in de tweede helft nog geen kans gehad.

Met nog een minuut of 7 te spelen krijgt DFC nog volop kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar de slagvaardigheid voor de goal ontbreekt vandaag. In de laatste minuut wordt spits Julian nog onregelementair afgestopt, maar de scheids beslist anders en laat doorspelen. Een paar DFC spelers zijn nog bezig met die beslissing, als er voor Ameide door het midden ruimte ontstaat. Hierdoor moet de DFC defensie kiezen, en komt de prima spelende aanvoerder van Ameide voor Dylan te staan. Het onverwachte gebeurt: de enige kans voor Ameide in de tweede helft wordt binnengeschoten. Hierna wordt direct afgefloten, erg zuur voor DFC, dat op basis van het wedstrijdbeeld de overwinning verdiende.

Positief punt vandaag was dat de jongens als geheel, als team voetbalden. Dit is een prima basis voor de komende pittige wedstrijd tegen de nummer 3, VVGZ. Het tekort aan spelers blijft echter een groot aandachtspunt.

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com