JO15-2 vindt de weg naar boven weer

12 maart 2017 869x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO15-2 vindt de weg naar boven weer
JO15-2 vindt de weg naar boven weer
wedstrijdbeeld

 

11 maart 2017 VVGZ JO15-3 – DFC JO15-2

Vandaag een onbekende tegenstander, die overigens wel uit de eerste 2 wedstrijden de volle winst heeft gehaald. De omstandigheden (voorjaarstemperatuur, gras om op te spelen) zijn prima. Door een afzegging kan DFC slechts 9(!) spelers opstellen. Gelukkig vallen Yordi, Winston en Redwan in, waardoor er een wissel beschikbaar is.

DFC begint ietwat ongeconcentreerd, dekking is niet optimaal, balcontrole regelmatig niet goed en de positie ten opzichte van de tegenstander is ook niet top. De tegenstander, zo is al duidelijk, zal daar niet snel van profiteren. VVGZ is niet in staat de bal lang in de ploeg te houden. Langzaamaan brengt DFC orde op zaken, en volgen de eerste aanvallen. De VVGZ verdediging staat echter op lijn, en een paar keer is het buitenspel. In de vijftiende minuut is het dan zo ver: het is Winston die DFC verdiend op voorsprong brengt, 0-1 DFC.

Dat is het sein voor meer, maar het duurt toch nog tot de 30e minuut totdat de score wordt uitgebouwd. Een afgeslagen corner van Julian, Luca pikt de bal op en chipt hem door het midden op Andrej. Ondanks dat het daar druk is, weer Andrej het gaatje te vinden voor een schot: 0-2 DFC.

DFC is sterker, en VVGZ probeert met een gesloten collectief de schade te beperken. Dat lukt in elk geval tot de rust.

Na rust besluit DFC een versnelling hoger te gaan spelen: Winston voelt zich rechtsvoor weer als een vis in het water, Luca herovert als vanouds veel ballen op het middenveld, en mocht er dan een bal doorheen komen, dan zijn het achterin in hoofdzaak Nick en de zeer betrouwbaar spelende Dylan die de aanvallen van VVGZ onschadelijk maken. Aan de andere kant worden de aanvallen van DFC steeds talrijker, alleen valt die derde goal maar niet. Mooie combinaties, goed samenspel, alles is aanwezig. We tellen langs de kant een stuk of 6, 7 een-op-een kansen met de keeper. Maar de rust ontbreekt in de afronding, en alle ballen worden tegen de zich prima positionerende keeper van VVGZ geschoten.

Kortom, gemiste kansen om het doelsaldo eens goed in de plus te trekken, maar wel weer eens lekker om met de drie punten naar huis te vertrekken. Goed gedaan jongens!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com