JO15-2 boekt ook eerste thuiszege

18 maart 2017 1008x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO15-2 boekt ook eerste thuiszege
JO15-2 boekt ook eerste thuiszege

16 maart 2017 DFC JO15-2 – Dubbeldam JO15-5

Een wedstijd spelen is altijd nog leuker dan trainen, dus deze lichtwedstrijd komt de jongens goed uit. Dat tegen een team waar in oktober al tegen gespeeld is. Alhoewel….. bij nader inzien blijkt dat de beeldbepalende spelers van nu er toen niet bij waren. Maar DFC is noodgedwongen ook aangepast, nu er maar 9 jongens opgesteld kunnen worden. Gelukkig staat Dyron na zijn blessure te springen om weer te voetballen, al kan hij nog niet lang meedoen. Max, Redwan en Winston willen bijspringen, en dat is in elk geval fijn.

De wedstrijd begint van DFC zijde spectaculair: in de eerste minuut glipt Winston over rechts langs een serie verdedigers. Zijn strakke voorzet wordt naar het lijkt prima geschaafd door Andrej, maar de paal staat in de weg! Dat zou een droomstart zijn geweest. De opleving is van korte duur, DFC vervolgt de wedstrijd nog een beetje te slap. Dat geeft Dubbeldam na de schrik in de 1e minuut een lichte overhand. Langzaam aan krijgt DFC echter de grip over de wedstrijd, al is Dubbeldam als geheel niet uit te vlakken en heeft het in de handige nummer 8 een duidelijke uitblinker.

We zitten al diep in de eerste helft als Redwan het op zijn heupen krijgt, en de keeper voor zijn goal ziet staan. Het schot er overheen is perfect, 1-0 DFC, en tevens ruststand. Vermeldenswaard is nog de zaalvoetbalactie van Maroune, die op de achterlijn vlak bij de goal drie spelers op het verkeerde been zet. Zijn voorzet wordt helaas niet ingetikt. DFC speelt een beetje vreemd: het combinatiespel wordt erg goed gezocht, maar makkelijke passes eindigen bij de tegenstander, en moeilijke lukken wel. Desondanks is er een duidelijke wil bij het team om te winnen.

Dubbeldam antwoord begin tweede helft met de tegenstoot: als de nr 8 vanaf de middellijn aan een solo begint, tikt hij ook handig laatste man Nick uit en rondt prima af, alhoewel de weer prima keepende Dylan er nog wel aan zit: 1-1. Het is direct einde wedstrijd voor Nick, die geblesseerd uitvalt. Wel weer leuk is dat Dyron invalt, na een lange afwezigheid. Dat hij er weer zin in heeft valt op: hij speelt gedreven en erg goed. DFC heeft de wedstrijd ondanks de tegengoal in handen, het is alleen nog een kwestie van dat laatste tikje. Na een paar kansen is het Max die links vanuit het middenveld een heerlijke pass diep op Maroune zend. Maroune is de laatste drie wedstrijden uitstekend op dreef, en hij blijft rustig voor de keeper: 2-1 DFC.

Spits Julian is samen met Winston en Andrej erg actief voorin, op het middenveld spelen Luca en Julian goed en met overzicht, achterin geven Denilson en Marciano niet op, en heeft Redwan de CV positie overgenomen. Kansen genoeg voor DFC, Dubbeldam wordt niet echt meer gevaarlijk. Maar, weer niet dat laatste tikje…. tot de 30e minuut wanneer Winston een actie bekroont met een schot op de paal. Middenvelder Julian is de enige die oplet, en hij kan wel binnentikken: 3-1 DFC.

Qua samenspel een prima avond, qua concentratie en afronding niet optimaal (komt wel weer!), maar DFC heeft de overwinningssmaak weer terug. Goed gedaan jongens!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com