Einde bekeravontuur DFC O15-1

17 maart 2017 1265x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Einde bekeravontuur DFC O15-1
Einde bekeravontuur DFC O15-1

Verslag van de wedstrijd Meerkerk O15-1 – DFC O15-1 op woensdagavond 15 maart 2017.

Opnieuw mag O15-1 zich verplaatsen voor een bekerwedstrijd. De tegenstander staat bovenaan in de 2e klasse, DFC staat bovenaan in de 3e klasse. We kunnen vandaag zien hoe groot het klasse-verschil is in de O15. Het speelveld is iets beter dan ons trainingsveld (en daarmee bedoel ik iets  minder hobbelig) en het is bovendien niet heel goed verlicht, maar de omstandigheden gelden voor beide teams. Meerkerk begint in ieder geval een tandje hoger dan DFC gewend is met heel veel beweging zonder bal en veel steekballen naar de links- en rechtsvoor. Rechtsachter Winston en linksachter Michael moeten flink aan de bak en ook Redwan, vandaag verdedigende middenvelder, en Stijn maken veel meters. Omdat DFC zich echter niet laat overbluffen en in Jaylison een belangrijk slot op de deur in huis heeft, is het balbezit weliswaar voor Meerkerk, maar DFC is het eerste kwartier gevaarlijker met Yassine, de snelle Pavel (en later de minstens zo snelle Colin). Ze weten echter de kansjes (echt heel groot zijn ze niet) niet te verzilveren. Na een minuut of 20 is het Meerkerk dat op voorsprong komt als verkeerd uitverdedigen leidt tot een onhoudbaar afstand schot. Het wordt even later zelfs 2-0 via een tweede afstand schot. Voetballend komt Meerkerk er niet door, maar ze drukken het grotere balbezit wel in doelpunten uit. Met deze stand zoeken we dan ook de kleedkamer op.

De tweede helft hetzelfde beeld, maar Meerkerk kan het hoge tempo niet meer zo goed uitvoeren, waardoor DFC een beetje meer grip heeft op de tegenstander. Na ruim twintig minuten maken ze zelfs de aansluitingstreffer. Een slimme diepe bal op Colin die ‘simpel’ harder loopt dan zijn tegenstander en in de één-tegen-één met de keeper doeltreffend afrondt! Helaas maakt Meerkerk binnen 5 minuten aan de eventuele spanning een einde door de 3-1 te maken. Een voorzet wordt niet goed verwerkt en de spits lepelt de bal over de verdedigers heen het doel in.

Vlak voor tijd krijgt Stijn nog een kans om de stand weer iets draaglijker te maken, maar hij mikt de lastige volley over het doel. Met opgeheven hoofd, maar toch wel een beetje teleurgesteld vindt DFC O15-1 haar Waterloo in Meerkerk.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com