DFC O15-1 pakt de volle buit

12 maart 2017 1098x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 pakt de volle buit
DFC O15-1 pakt de volle buit

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 – Dubbeldam O15-3 op zaterdag 11 maart 2017.

Voor de 3e keer in 5 weken speelt O15-1 als koploper tegen de nummer 2 in de competitie. Telkens na afloop van zo’n wedstrijd is er een andere nummer 2. Het grote verschil met eerdere wedstrijden: bij verlies is O15-1 geen koploper meer en omdat de uitwedstrijd bij Dubbeldam met  2-0 verloren ging is DFC gewaarschuwd.

Zodra de wedstrijd begint trekken de jongens vol ten aanval en binnen 5 minuten komt de bal bij Pavel, maar die schiet de bal hard naast. Dubbeldam is enigszins onder de indruk. De gehele eerste helft is DFC de fellere ploeg en het balbezit is grotendeels voor DFC. Als Pavel een diepe bal afjaagt probeert Dubbeldam hem omver te duwen, maar dan moet je van goeie huizen komen. Pavel zet door, ontwijkt een 2e duw en plaatst de bal buiten bereik van de doelman in het doel. De 1-0 is niet meer dan verdiend.

Omdat Jan er niet bij is, speelt Jaylison laatste man en die besluit om de boel lekker dicht te gooien achterin. Dit leidt er toe dat Dubbeldam in de eerste helft 1x van afstand op doel kan schieten en net als vorige week tikt Joël de bal op de lat. Verschil met vorige week is dat iedereen zich een hoedje schrikt, want dit leek een makkelijke bal voor de keeper. Omdat Dubbeldam de rebound niet verwacht komt DFC met de schrik vrij.

De 2e helft is een beetje saai. DFC gelooft het wel en heeft de wedstrijd onder controle. Dubbeldam speelt feller dan in de 1e helft en hierdoor is het vooral een grote worsteling op het middenveld. Beide ploegen weten de vrije man niet te vinden en er volgen veel lange ballen naar de voorwaartsen. De beide verdedigingen doen het prima en dus zien de toeschouwers nauwelijks schoten op doel. Het blijft dan ook 1-0 voor DFC.

De stand: Bovenaan staat DFC O15-1 met 34 punten uit 14 wedstrijden; ASWH O15-2 volgt op 3 punten, SSW O15-1 volgt op 4 punten, Dubbeldam O15-3 en Drechtstreek O15-2 volgen op 5 punten en Pelikaan O15-2 volgt op 6 punten. Het blijft spannend in deze poule.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com