11-03-2017 DFC 2 – Heerjansdam 3

22 maart 2017 2911x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 11-03-2017 DFC 2 – Heerjansdam 3
11-03-2017  DFC 2 – Heerjansdam 3

Eindelijk weer 3 punten

Allereerst excuus voor het lang uitblijven van dit verslag, maar de reporter had het even enorm druk.

Sorry mannen ik ga mijn best doen dit niet meer voor te laten komen.

Na wat slechte resultaten en maar 1 punt uit 2 wedstrijden vonden we dat er vandaag weer eens gewonnen moest worden. Qua ranglijst zou het moeten lukken met deze tegenstander, maar we weten inmiddels dat we daar niet vanuit kunnen gaan.

Om de standaard tijd (12:00 uur) bij thuiswedstrijden begon dan ook deze zaterdag de wedstrijd.

Gesteund door mascotte Quinten Walgers gingen we ten strijde tegen elf gemotiveerde Heerjansdammers.

Vanaf de aftrap was het doel van DFC duidelijk en dat waren 3 punten. Met een paar kleine wijzigingen in het team door blessures en ziekte, Sjors teveel last van de enkel en daarom Kevin laatste man en Mike was nog steeds erg grieperig en daarvoor begon Keith ditmaal in de basis, begonnen we voortvarend met veel balbezit en al een aantal kleine kansen. Helaas lukte het ons niet om de bal in het doel te krijgen van de tegenstander en stuitte we wel al 2 maal op het aluminium. Pas op de rand van de thee kwamen we er een keer goed door en was het Sadik die door een mooie steekbal van Keith alleen op de keeper door kon lopen. Sadik twijfelde geen moment en ronde netjes en beheerst af.

In de rust nogmaals de nadruk gelegd om niet teveel lange ballen te spelen met deze 2 spitsen, maar juist de bal via de combinatie bij het doel van de tegenstander te krijgen.

Vanaf het begin van de tweede helft ook verder gegaan met dit advies en dat resulteerde in weer een doelpunt. De 55e minuut was het ditmaal Kusay die de bal vanaf een meter of 18 het doel in schoot, nadat wederom Keith de bal afgaf. Ditmaal niet geheel bewust, maar een assist is een assist toch?

Bij Keith, die deze wedstrijd van het begin mocht aantreden, was het scherpe er na dik 60 minuten wel af en werd vervangen door Mike die de laatste minuten zijn verkoudheid er nog even uit mocht rennen.

Met Mike in het elftal hadden we toch weer wat snelheid in het elftal en deze werd in de 80e minuut ook goed benut.

Kevin die van achteruit met een mooie geplaatste bal over de verdediging dezelfde Mike een op een tegenover de keer zet en deze met een mooie lop over de keeper de 3-0 op het scorebord zette. De wedstrijd was nu zeker gespeeld en de 3 enorm belangrijke punten waren in de zak.

Quinten bedankt voor de support en laat het een goede generale zijn voor de week erop waar VVGZ, de nummer 2 op de ranglijst, bij ons op bezoek komt.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com