04-03-2017 / 12:00 uur DFC 2 – Papendrecht 3

7 maart 2017 974x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor 04-03-2017 / 12:00 uur DFC 2 – Papendrecht 3
04-03-2017 / 12:00 uur    DFC 2 – Papendrecht 3

TOCH NOG EEN PUNT OP DE VALREEP

Vandaag de opgave om weer eens drie punten te pakken. Ditmaal ging het startsignaal om 12:00 uur en de tegenstander was Papendrecht. Een tegenstander waar van we vonden dat we nog wat recht moesten zetten.

Een dag met een zwart randje aangezien deze week een van de trouwste supporters van DFC was komen te overlijden. “Opa” Ton van Son was elke week wel te vinden langs de lijn of in de kantine en altijd nieuwsgierig hoe het met je was en hoe je had gespeeld. Hiervoor ook bij ons 1 minuut stilte. Ter nagedachtenis aan deze bijzondere supporter. Opaatje we zullen je missen.

Helaas ook deze wedstrijd net als de wedstrijd tegen EBOH werd er te slap begonnen. Er werd weer veels te veel balverlies geleden, duels werden niet aangegaan of werden verloren. Om een kreet van een speler te gebruikten.

“We leken wel soldaten die met een waterpistool de oorlog wilden winnen.”

Het resulteerde dus ook dat ze met 20 minuten het net bij ons hadden gevonden. Na het zoveelste balverlies kwam er een en aanval over onze linkerkant. Met veel kunst en vliegwerk probeerde we nog de bal weg te werken maar helaas via de voet van Gazz in eigen doel.

Ook dit doelpunt schudde ons niet wakker en het leek alsof we overgingen naar een soort van paniekvoetbal. Ballen werden luk raak richting de achterlijn van de tegenstander geschoten, maar deze kwamen alleen met dezelfde vaart weer terug richting ons doel en helaas in de 30e minuut was het dan ook 0-2. Ditmaal kregen we de bal niet weg na een voorzet en ook de afvallende bal viel oor de voeten van een man van Papendrecht en deze draaide zich in de 16 meter om en ronde netjes af.

Gelukkig voor DFC was het Max in de 45e minuut die uit een aanvallende corner de bal na een scrimmage in het doel kreeg. Gelukkig dus op slag van rust de aansluitingstreffer 1-2 en het zou geen gezellig theekransje worden in kleedkamer 2.

Na de thee en een analyse van de 1ste helft was iedereen er wel over eens dat we de tweede helft uit een ander vaatje moesten gaan tappen. Duels moesten gewonnen gaan worden en de bal moest weer gaan rollen.

Het bleek gelukkig ook dat we weer ons rug konden rechten en we gingen er dan ook volle bak tegenaan. DFC kreeg steeds meer balbezit en ging ook veel meer voetballen op de helft van Papendrecht. Dit resulteerde ook op meer kansen voor DFC. Helaas kregen we de bal er maar niet in. Achterin bij DFC werd er ook steeds meer risico genomen en dat Papendrecht wel degelijk nog meedeed lieten ze ook zo nu en dan merken. Een paar keer met een goede counter eruit, maar gelukkig kon Tyton ons vandaag meer tegendoelpunten besparen. De goede en mooie reddingen gaven de spelers van ons steeds meer het gevoel dat we er minimaal nog een gelijkspel uit konden slepen.

In de 80e minuut kwam Keith het veld in. Niet alleen bij DFC, maar ook Papendrecht was er wat verwarring ontstaan door deze wissel. Allen waren een op zoek wie waar moest gaan lopen. Dit resulteerde direct in een grote kans voor Keith. Hij werd helemaal vrij staande op de rand van de 16 door de lucht aangespeeld en nam de bal aan met de borst, draaide naar het doel en loste een schot. Vervelend genoeg was het wederom de paal die voor Papendrecht redding bracht. Papendrecht kwam haast niet meer van hun helft af en het aantal corners liep ook snel op. Inmiddels aangekomen in blessuretijd en maar weer eens een corner voor DFC. Zelfs Tyrton kwam mee in de aanval om maar de gelijkmaker erin te wurmen. 21 man in de 16 meter van Papendrecht en ze kregen deze corner dan ook niet weggewerkt en juist Tyton veroverde de bal weer op de 5 meter lijn. Tyton probeerde zelf te schieten maar een been van de tegenstander zat er tussen en de bal kwam nu voor de voeten terecht van Keith en deze lukte het uiteindelijk wel om het in het doel te krijgen 2-2.

De laatste minuut liep volgens de scheidsrechter en vanaf de aftrap veroverde DFC weer de bal en kwam nog tot een snoeihard schot van Ernst, maar het mocht deze dag niet lukken, want weer bracht de paal redding voor Papendrecht.

Mannen volgende week weer thuis voetballen en nu hopelijk vanaf minuut 1 de juiste spirit!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com