Ook ASWH kan DFC O15-1 niet stoppen

4 februari 2017 1340x bekeken, 1 reactie »
Ook ASWH kan DFC O15-1 niet stoppen

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 – ASWH O15-2 op zaterdag 4 februari 2017.

 

Aan de Reeweg staat vandaag het voorprogramma van Chelsea-Arsenal op het programma, oftewel de nummer 1 (DFC) ontvangt de nummer 2 (ASWH). Scheidsrechter Peter fluit rond 10.30u voor het begin van wat een spannende wedstrijd gaat worden. DFC heeft woensdag vertrouwen getankt en neemt de eerste 10 minuten het initiatief wat leidt tot een mogelijkheid voor Colin, maar die weet de bal niet voldoende te controleren. De volgende 20 minuten zijn echter voor ASWH dat aantoont niet voor niks zo hoog op de ranglijst te staan. Ze spelen de bal goed rond en zetten de DFC’ers snel onder druk, maar gelukkig geeft de verdediging bestaande uit Redwan, Jan, Xander en Winston geen kansen weg. Het tempo ligt hoog als Pavel ontsnapt en één-op-één met de keeper net naast schiet. Vlak voor rust geeft diezelfde Pavel een voorzet op Yassine, die deze moeilijke bal helaas recht tegen de keeper aan schiet (maar dat was al een prestatie op zich).

De gelijke stand bij rust is niet meer dan terecht, ASWH speelde het betere voetbal, DFC kreeg de betere kansen.

 

De tweede helft geeft een ander beeld. Met de opdracht om bij balbezit niet de duels uit te vechten, maar juist dan de bal over de spelen weet DFC constant de vrije man te vinden. ASWH moet verder en verder terug en verdedigt met man en macht. Ondanks het grote veldoverwicht weet DFC helaas geen gaatje te vinden. Telkens zit er wel een been of een voet tussen schot en doel of mist de precisie bij een afstand schot. ASWH komt niet in de buurt van het doel van Joël, maar een doelpunt van DFC valt ook maar niet. Toch heeft ASWH plots een goed uitgespeeld moment, maar Michael komt van ver en op volle snelheid haalt hij de counter er uit: DFC moet goed op blijven letten!

En dan is daar ineens Winston en die heeft geen zin in een nul-nul: hij slalomt op rechts door de verdediging heen en schiet de bal eigenzinnig in het doel. Het gaat moeizaam, maar het is wel verdiend.

Net als afgelopen woensdag is de tegenstander echter nog niet verslagen en zetten ze aan voor een offensief van een minuut of 10, maar verder dan een stuk of wat hoekschoppen komt ASWH niet.

 

Ondanks dat O15-1 soeverein aan kop staat moeten de jongens steeds vol aan de bak en ook vandaag weten ze weer het best mogelijke resultaat binnen te halen en opnieuw wordt een directe tegenstander (verder) op achterstand gezet. Dan is een compliment zeer zeker op zijn plaats! Bij dezen.

1 reactie

  1. Fred en Carla Verboon 5 februari 2017 om 12:04 -

    Goed gedaan Winston!!!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com