Gehavend JO15-2 zonder punten

19 februari 2017 875x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Gehavend JO15-2 zonder punten
Gehavend JO15-2 zonder punten
DSC03568.jpg

18 februari 2017 DFC JO15-2 – OMC JO15-1

Voor DFC de start van de competitie. Een gehavend DFC, dat maar net 10 spelers kan opstellen, heeft net als de tegenstander te kampen gehad met het winterstop-syndroom: de ploegen hebben hun afgelopen wedstrijd niet goed gespeeld en willen met deze wedstrijd de juiste weg inslaan.

DFC heeft afgelopen maanden te kampen gehad met het vertrek van twee spelers en zag Kayo en Dyron afgelopen weken langdurig wegvallen. Beiden beterschap gewenst, we hopen dat jullie weer snel kunnen voetballen!

Uit JO13 vallen gelukkig Tom en Yoeri in, waardoor er toch nog 12 spelers op het wedstrijdformulier staan. Maar tegen een fysiek erg sterke ploeg als OMC is dat geen goed uitgangspunt, twee jaar leeftijdverschil is ook met voetbalkwaliteit niet weg te nemen.

Toch begint de wedstrijd (met een prima leidende scheidsrechter) gelijkwaardig, DFC combineert al veel meer, waar dat in de bekerwedstrijd nog minimaal was. OMC probeert het fysieke overwicht uit te buiten door van afstand te schieten. Gelukkig voor DFC gebeurt dit niet met het vizier op scherp. Daarnaast staat Nick achterin als een vorst te spelen, en is keeper Dylan ook in een prima vorm. Voorin bij DFC staat helaas het vizier ook niet op scherp, al wordt het vanuit het middenveld prima gevoed door Luca, die weer overal goed ingrijpt.

DFC neemt voetballend de overhand, maar komt ongelukkig op achterstand als invaller Tom (die dat invallen overigens prima deed) in een misverstand met Dylan de bal over Dylan in eigen doel kopt, 0-1 OMC. Dit blijkt ook de ruststand te worden, al heeft DFC nog pech met een schot op de paal en een schot van Julian dat op de lat eindigt.

Deze wedstrijd is nog lang niet gespeeld, met een beter DFC, maar een gelukkiger OMC. De tweede helft begint DFC goed, al wordt OMC langzaam aan wat sterker. Dat drukt zich aan beide zijden nog niet uit in een goal, en zo blijft DFC op achterstand. Als trainer Marco het team omzet, en Yoeri is ingevallen, komt er meer druk op OMC. Maroune, die vandaag lekker staat te voetballen, is ontzettend lastig voor de verdedigers van OMC. Dat resulteert in een aantal corners. Een van de hoge corners valt midden in het strafschopgebied, en daar is middenvelder Julian, die weer een prima kopgoal maakt, 1-1! Volkomen terecht deze goal, maar DFC voetbalt altijd om te winnen. Proberen om door te drukken dus.

DFC doet wat het kan, maar als de tijd zonder nog een goal wegtikt vloeien de krachten bij DFC weg, en komt de bal steeds vaker in de verdediging van DFC terecht. Nick kan door zich goed te positioneren nog veel weghalen, maar als vijf minuten voor tijd OMC de 1-2 maakt, is het wel zo’n beetje klaar. Dat het uiteindelijk nog 1-3 wordt is voor de statistieken. Dat is het risico van aanvallend voetballen.

Vandaag stapte DFC als verliezer, maar als morele winnaar van het veld. De basis voor het vertrouwde combinatiespel is weer gelegd. Er ligt alleen buiten het team een taak voor C trainers en de technische commissie. Een team met maar 10 spelers, dat werkt niet. Als ouders hopen we dat daar snel een structurele oplossing voor komt, de jongens verdienen dat!

 

 

P.s.: Geen actiefoto’s dit keer, de verslaggever had dit keer namelijk de rol van Willem als grensrechter overgenomen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com