DFC O15-1 bekert door

2 februari 2017 1079x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 bekert door
DFC O15-1 bekert door

Verslag van de wedstrijd sc Everstein O15-1 – DFC O15-1 op woensdag 1 februari 2017.

Na een flinke periode van inactiviteit mag DFC aantreden in Everdingen. De wedstrijd begint om 19.30u, de temperatuur is niet onaangenaam, maar het regent wel een klein beetje. De tegenstander begint net als DFC een beetje afwachtend. Het mag allemaal wat feller. Beide ploegen spelen verzorgd voetbal en laten zich niet wegzetten. Het lijkt soms net Barcelona – Real Madrid. Goed samenspel, stevige duels en het is lastig om ruimte te vinden voor een schot. Als beide ploegen aanspraak beginnen te maken op een goal (Stijn kopt op de lat) is het sc Everstein dat als eerste scoort; een slimme actie van de spits en vrij voor Joël rond deze koelbloedig af. Lang duurt de voorsprong niet want uit de eerste de beste counter na dit doelpunt schudt Yassine zijn bewaker af en laat de keeper van Everstein net zo kansloos als Joël zoëven. De mooie gelijk opgaande wedstrijd krijgt echter een rood randje als Pavel zijn tegenstander neer schoffelt en terecht van het veld wordt gestuurd. Niks voor Pavel deze actie, maar gedane zaken nemen geen keer. Met 10 man moet DFC verder en ze hebben de laatste 10 minuten van de eerste helft moeite met de organisatie.

De tweede helft moet Colin met zijn snelheid voor gevaar zorgen en de anderen gaan het de tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. Met Yassine en Stijn is er de nodige intelligentie op het middenveld en langzaam aan groeit het team naar een winning mood. De dreiging komt van DFC en Everstein, goed voetballend dat zeker, komt nauwelijks in de buurt van het DFC-doel. Na 17 minuten geeft de niet fitte Colin aan dat ook een halve wedstrijd niet gaat lukken en neemt de multifunctionele Winston zijn taak over. Hij sleurt en trekt en jaagt. De verdediging van Everstein wordt er nerveus van en het magische moment komt dan toch. Stijn kapt zijn tegenstander op links tweemaal uit en zoekt Yassine; de bal is te hard, maar Yassine haalt hem op, actie, voorzet over de keeper en van dichtbij wordt de bal over de doellijn gelopen. (Op dat moment een zeker niet onverdiende voorsprong.) Helaas voor DFC breekt Everstein niet, maar ze gaan nog harder op jacht naar een doelpunt. Het wordt een ware uitputtingsslag. Een minuut of 8 te gaan en laatste man Jaylison moet naar de kant met kramp in beide kuiten. Everstein valt aan, DFC houdt stug vol. 2 minuten te gaan: ook Stijn moet er af met een lichte enkel/kuitblessure. Dan valt toch het gaatje in de verdediging en met een loeihard afstandschot wordt Joël verrast: 2-2 (en ook dat is niet onverdiend voor de thuisploeg).

Strafschoppen moeten het verschil bepalen!

 • 0-0 Everstein schiet op de lat!
 • 0-0 Winston schiet over!
 • 0-0 Everstein schiet op de lat!
 • 0-0 Stijn schiet over!
 • 0-0 Everstein schiet links, Joël redt katachtig!
 • 0-0 Jaylison schiet laag, maar niet hard genoeg: keeper stopt de bal!
 • 1-0 Everstein schiet hard en laag binnen!
 • 1-1 Redwan schiet stevig en gecontroleerd midden hoog!
 • 2-1 Everstein: via binnenkant paal!
 • 2-2 Yassine schiet droog de bal in het doel!

Wie neemt de 6e penalty? Jan werpt zich op en wil die verantwoording wel. Coaches overleggen.

Jan kan immers wel eens wat onstuimig zijn. Straks schiet hij de bal naar de maan. Wat doen we?

Jan kent zelf geen twijfel dus… de coaches moeten hem gewoon deze kans gunnen.

 • 2-2 Everstein schiet goed, maar Joël tikt de bal weg!

Jan wordt afgeleid door de tegenstander, geeft rustig antwoord, legt de bal neer, aanloop en …

 • 2-3 DFC bekert verder!

Na afloop blijken beide ploegen van deze pot te hebben genoten. Een rode kaart, veel spanning en mooie duels. Beide ploegen maakten aanspraak op de overwinning en Everstein toont zich sportieve verliezers. Een mooie pot avondvoetbal zo vlak voor de aanvang van de 2e competitiehelft.

Een knappe teamprestatie van:

Joël, Winston, Michael, Jan, Xander, Redwan, Yordi, Stijn, Yassine, Max, Pavel, Colin, Jaylison en invaller Luca met support van Nick.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com