DFC JO15-2 uit de beker na penalty’s

5 februari 2017 1037x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC JO15-2 uit de beker na penalty’s
DFC JO15-2 uit de beker na penalty’s

4 februari 2017 Oranje Wit JO15-7 – DFC JO15-2 bekerwedstrijd 3e ronde

Eindelijk weer een wedstrijd, en dat tegen een team van Oranje Wit, JO15-7. Tegen de 5 en 6 teams zijn in het najaar winnende wedstrijden gespeeld, maar het is bij een grote club afwachten wie er van de spelers ook daadwerkelijk in het team thuishoort. Dat de tegenstander goed op dreef was is duidelijk, dit team is in het najaar tweede geëindigd in de competitie, en het betreft hier alweer de derde ronde van het bekertoernooi. Wegens een aantal ziektegevallen doen Max, Redwan en Stijn mee.

Als de scheidsrechter dan eindelijk aan komt wandelen begint de wedstrijd, al is het een kwartier te laat. DFC laat direct zien dat het de winter nog in de benen heeft en begint erg stroef aan de wedstrijd. De normale patronen en combinaties zijn totaal niet te zien, en achterin wordt met vlagen echt verkeerd gedekt. Toch blijft er altijd iets van gevaar in de DFC aanval zitten, en na het zetten van enige druk breekt Andrej na zo’n vijf minuten over rechts uit. Waar tijdens training veel op gehamerd is voert hij perfect uit: de achterlijn halen en voorzetten. De keeper van OW (die later een hoofdrol voor zich op zou eisen) is vrij kort, en de bal zeilt over hem heen. Maar daar staat Maroune, ook wegens zijn lengte vaak niet gedekt bij dit soort situaties, en na vijf minuten kopt hij voor DFC raak: 0-1. Dat haalt wat druk er van af: niet goed spelen en voorstaan.

OW is echter nog lang niet verslagen. Het heeft een erg snelle rechtsbuiten, een stevige CV en schroomt niet om met veel duw- en trekwerk aan de bal te komen. Zolang de scheids dat toelaat moet DFC zich aanpassen. Dat gaat op zich wel, maar er zijn ook grenzen aan dit soort spel, en de arbiter hanteert Engelse normen, en dan ook nog regelmatig in het voordel van de thuisploeg. In elk geval wordt het spel van DFC niet beter, en tegen de rust aan krijgt OW een tweetal kansen alleen voor de keeper, waarvan een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd wordt. DFC kent ook een paar uitbraken, die door slechte controle en goed uitkomen van de keeper van de tegenstander op niets uitlopen.

Met een benauwde 0-1 voorsprong begint DFC aan de tweede helft. OW begint fel, en DFC komt maar niet in een ritme. Slechte balaannames, weinig tot geen samenspel en moeite om in positie te blijven leiden tot snel balverlies en druk van OW. Nick moet herhaaldelijk de bal wegpoetsen, en Dylan krijgt meer ballen te verwerken dan in de voorgaande drie wedstrijden. Als dan bij OW een behendige speler in de tweede helft aan komt sluiten, blijkt dat voor hun het breekijzer te zijn: van afstand schiet hij de gelijkmaker binnen, 1-1. Kansen worden over en weer gemist, maar DFC mag blij zijn dat de tegenstander niet door kan drukken. De grootste kans is echter voor DFC, als Redwan over links doorbreekt, en vanaf de achterlijn voorzet. Bij de tweede paal staat de ingevallen Stijn om de bal uit de lucht in te schieten, maar de keeper van OW sleept zijn ploeg er door heen met een ongelofelijke reflex. Iedereen had deze al geteld in gedachten. Het worden dus penalty’s, en een extra kans voor Dylan om extra roem te vergaren.

Beide ploegen schieten de eerste twee penalty’s er in, als de derde van DFC wordt gestopt. De derde van OW glipt langs Dylan zijn handen, en als dan de vierde van DFC ook wordt gestopt is het bekertoernooi voorbij en gaat OW, met de keeper in de hoofdrol, door.

Vandaag was een dag dat bij DFC weinig lukte, een gebrek aan vorm/ritme bij een drietal spelers is nog op te vangen, maar als 80% van de spelers onderpresteert, dan resulteert dat in de slechtste wedstrijd van DFC in seizoen 2016-2017. Het is in elk geval een wake-up-call voor de start van de competitie volgende week, die een stuk uitdagender lijkt te zijn geworden. Gewoon weer lekker trainen en het gevoel terugkrijgen komende week!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com