04-02-2017 Streefkerk 2 – DFC 2 (beker ¼ finale)

10 februari 2017 4121x bekeken, 1 reactie »
04-02-2017  Streefkerk 2 – DFC 2 (beker ¼ finale)

EEN GESTOLEN OVERWINNING IS OOK EEN OVERWINNING!

Alweer de tweede wedstrijd na de winterstop voor de mannen van DFC 2.

De laatste wedstrijd al weer 2 weken geleden en uiteindelijk na een rommelig begin ruim gewonnen met 1-4 van Dubbeldam. Mede door die uitslag begonnen we deze wedstrijd dan ook met vertrouwen en het gevoel dat we niet hoeven te verliezen van deze tegenstander. Al was dit een wedstrijd voor de beker dat deed niks af aan de wil van de mannen om een resultaat te halen deze dag, want een bekerwedstrijd is ook een wedstrijd en we willen alles winnen.

Om 12 uur was dan ook het begin van de wedstrijd tegen streefkerk 2, maar eigenlijk direct vanaf de aftrap kwam DFC onder druk te staan en was het Streefkerk dat de lakens uitdeelde.

Streefkerk speelde goed en verzorgd voetbal en DFC had vreselijke moeite om de mensen op de juiste plek te krijgen. Ernst en Kusay liepen wisten van ellende niet waar ze het moesten zoeken en dit was eigenlijk niet anders voor de andere 8 veldspelers. Marc van Rooij stond noodgedwongen voor ons in het doel en was dan de enige speler op het veld die gelukkig goed stond opgesteld. Zeker de gehele eerste helft heeft Marc met uiteraard hulp van alle spelers en de paal zijn doel schoon weten te houden.

We hadden ook niks kunnen zeggen als we met de rust een 2 of 3 nul achter hadden gestaan, maar wonder boven wonder gingen we met een 0-0 de rust in.

Bij de bespreking in de rust probeerde Leon ook de nodige punten op de i te zetten en de mensen in ieder geval vanuit hun positie te laten voetballen. Dit resulteerde in de tweede helft in ieder geval op een beter begin en hadden dan ook de eerste 10 a 15 minuten meer balbezit en wisten de bal eindelijk eens goed over te spelen. Helaas vielen we na deze 15 minuten terug in ons spelbeeld van de eerste helft. Ook nu wist de tegenstander de bal niet achter Marc te krijgen, dit door hard te werken en geluk te hebben dat we op de goede plek stonden hielden ons doel met kunst en vliegwerk schoon.

Inmiddels aangekomen in de 75 minuut van de wedstrijd en met uitzicht op een gelijkspel staken Leon en Martijn alvast hun koppen bij elkaar om alvast een lijstje voor te bereiden voor de penalty’s.

Onder het noteren van de namen kreeg DFC het dan eindelijk weer eens voor elkaar om het de doelman van Streefkerk het een keer lastig te maken. Mike brak weer eens ouderwets door en schoot de bal op doel, dat dwong dan ook de keeper de bal te moeten keren en een corner weg te geven aan DFC.

Weer was het Mike die net als al het gehele seizoen een goede corner nam en dit maal de bal haarfijn op het hoofd van Kusay legde. Die nota bene de gehele wedstrijd nog geen bal met zijn hoofd had geraakt en zoals hij zelf later zei zonder dat hij het wist de bal netjes achter de doelman van de tegenstander werkte.

0-1 voor DFC. Dat dit niet geheel volgens wedstrijd patroon was, maakte ons natuurlijk niet uit.

Er schijnt een oude voetbalwet te bestaan die schrijft dat als je zelf de kansen niet afmaakt de tegenstander het een keer doet en deze wet was deze zaterdag zeker van toepassing op Streefkerk.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd is Streefkerk alles of niets gaan voetballen en dit resulteerde nog een spannende slotfase van de wedstrijd, maar gelukkig voor DFC werd er niet meer gescoord.

Man van de Wedstrijd: Marc van Rooij

DFC 2 dus op naar de halve finale van de beker en benieuwd of we het ook kunnen schoppen tot de finale.

1 reactie

  1. Hans 13 februari 2017 om 22:53 -

    Ha, altijd goed om de zure druiven aan de tegenstander mee te geven!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com