wedstrijdverslag Oranje Wit 4 – DFC 2

15 december 2016 1020x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor wedstrijdverslag Oranje Wit 4 – DFC 2
wedstrijdverslag Oranje Wit 4 – DFC 2

Op deze zaterdag stond er voor de mannen van Leon de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma. Al was het de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, het was zeker niet de minste wedstrijd.

 

Op het programma stond om 15:00 uur de uitwedstrijd bij stadsgenoot Oranje-wit. Een leuke tegenstander om de eerste helft van de competitie mee af te sluiten. Zeker omdat deze zich op de tweede plaats van de ranglijst begeven en we dus konden verwachten dat we er stevig tegenaan moesten. Minimaal een gelijkspel was dan ook wat in de meeste koppen rondspeelde, maar wat we zeker niet wilden was verliezen.

 

Even over 3 uur werd dan toch het fluitsignaal gegeven voor de start van de wedstrijd en waar een leider het al bijna niet meer kon houden van de spanning zagen we dat helaas ook terug in het afspelen van de bal van een aantal spelers. Waar er normaal een speler werd gevonden met dezelfde kleur shirt aan, was het begin van de wedstrijd vaker dat onze tegenstander de bal van ons in de voeten kreeg gespeeld.

Gelukkig voor DFC wist Oranje wit ook niet echt wat er dan met deze bal gebeuren moest en zo begon het eerste kwartier met een postje overspelen op het middenveld, waar niet echt gekeken werd naar welke kleur we overspeelde.

 

Pas na 20 minuten kregen we een goede voet tegen de bal en het was dan ook Sadik die met een aardig schot de eerste test nam op de keeper. Deze kon de bal alleen nog maar naast het doel werken door zich volledig te strekken met als gevolg een corner weg te geven. Uit deze corner was het Max die de bal in kon koppen, maar helaas niet genoeg kracht aan de bal kon geven en dus een makkelijke prooi was voor de keeper.

10 minuten later en alweer een corner was het dit keer Kusay die de bal voor het inkoppen had, maar deze had het vizier vandaag te hoog afgesteld en de bal ging een meter over het doel.

Pas tegen het einde van de eerste helft was er nog een schotkans voor de mee opgekomen Yanno en de bal goed teruggelegd kreeg van Ernst.

Hoe beide teams zich ten opzichte van elkaar verhielden was inmiddels wel duidelijk geworden. Het was DFC dat het meeste balbezit had en op de helft van de tegenstander speelde en Oranje Wit probeerden met fel en stevig verdedigen op een scherpe counter te loeren.

 

De tweede helft was het spelbeeld dan ook bijna identiek aan de eerste helft. DFC het balbezit en kwam maar moeilijk door de goede verdediging heen en af en toe hielden we ons hart vast als Oranje wit er razend snel en gevaarlijk uit kwam.

Toen bij veel van ons het gevoel kwam dat er niet meer te halen viel dan een gelijkspel, omdat ook de scheidsrechter een aantal discutabele beslissingen begon te nemen, was het wederom Bright Omorogbe die bij een voorzet de bal uit de kluts voor zijn rechter kreeg en deze zonder na te denken in de rechterbovenhoek joeg.

0-1 en nog maar 5 minuten te gaan. Dit kon nu bijna niet meer misgaan. Oranje Wit probeerde nog eenmaal een aanval op te zetten, maar gelukkig voor DFC kwamen zijn niet voorbij Tyton en er werd zelfs nog in de 90eminuut een vrije trap gegeven aan DFC op een aardige positie. Na wat overleg tussen de spelers werd het dit keer Kusay die zijn wreef tegen de bal aan mocht zetten. Dit deed hij dan ook met succes en schoot deze vrije trap netjes langs de keeper in het doel.

De aftrap werd nog genomen door Oranje Wit, maar dit was het allerlaatste balcontact van de wedstrijd.

 

DFC 2 mag zich na deze 0-2 overwinning winterkampioen noemen en met 5 punten voorsprong en zelfs een wedstrijd minder gespeeld met een gerust hart melden aan de start van de tweede seizoenshelft.

 

Namens het gehele team en technische staf wensen wij een ieder fijne feestdagen en een gelukkig 2017.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com