Wedstrijdverslag DFC 2 – Drechtstreek 2 (BEKER)

20 december 2016 1285x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Wedstrijdverslag DFC 2 – Drechtstreek 2 (BEKER)
Wedstrijdverslag DFC 2 – Drechtstreek 2 (BEKER)

Afgelopen zaterdag was het geen competitie, maar een bekerwedstrijd waarvoor de heren van DFC 2 het veld in mochten. Als tegenstander stond Drechtstreek 2 op het wedstrijdformulier een tegenstander die normaal gesproken in de 1ste klasse uitkomt. Met onze doelstelling om ook verder te komen in de beker konden we onze borst dus natmaken.

Om 14:00 uur werd dan ook het beginsignaal gegeven voor een wat later bleek boeiende pot voetbal.

Dat de mannen van DFC gemotiveerd aan de wedstrijd wilden beginnen bleek wel dat al na 6 minuten spelen de bal voor het eerst in het doel lag. Marc van Rooij stuurde met een mooie pass Mike van de Pol weg en deze kon alleen op de keeper afstormen en ronde beheerst af. 1-0 en een goed begin.

10 minuten later had het zelfs al 2-0 kunnen staan als Matthijs Jongeneel aan de bal komt na een mooie aanval en deze netjes breed legt op wederom Mike, maar helaas vond deze met een hard schot enkel het zijnet.

Na deze flitsende start komt er een beetje de klad in het spel van DFC en laten we de teugels te veel vieren.

Helaas resulteert dit een tweetal tegendoelpunten. Aangekomen in de 31e minuut komt de 1-1 voor uit een terugspeelbal op het verkeerde been van onze keeper Tyton. Deze vervolgens tegen de rug schiet van Marc en de spits van de tegenpartij weet te profiteren. Helaas voor DFC was het nog geen 10 minuten later al 1-2 en dit doelpunt viel door een mooie aanval van Drechtstreek waarbij de aanvaller de bal binnen kan lopen na een goede lage voorzet.

Gelukkig voor ons profiteerde Bright Omorogbe op slag van rust slim van geklungel achterin bij de tegenstander, die de bal niet weggewerkt kregen in hun eigen 16 meter gebied, en schiet de 2-2 op het scorebord.

Mede door deze goal gingen we er weer 100 procent in geloven dat we konden winnen en dat werd ook snel duidelijk in de tweede helft.

Na amper 5 minuten spelen in de tweede helft was het wederom Bright die na een hele mooie aanval over meerdere schijven, alleen voor een uitstormende keeper terecht kwam. Bright passeerde de keeper en schoof koel de 3-2 in het doel.

DFC kreeg meer en meer het geloof in de partij en in de 75e minuut was het dan ook weer raak de 4-2. Uit een goede corner van Mike, schoot de bal laag door en Matthijs die met een droge knal de bal in de linkerhoek joeg.

Aan het einde van de wedstrijd werd er nogmaals gescoord. Na een afgeslagen aanval komt de bal in de voeten terecht van de meegelopen verdediger Yanno. Hierbij hield Yanno goed het overzicht en speelde de op links helemaal vrijstaande Mike in en deze rond met links netjes en beheerst af.

Heren het was weer een partij om trots op te zijn en ook de derde helft hebben we weer laten zien dat we een leuke groep hebben.

Nu op naar de feestdagen en het trainingskamp!

Hopelijk dat we in de tweede seizoenshelft dezelfde lijn doorzetten. Zowel in de beker als in de competitie.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com