JO15-2 bekert verder

18 december 2016 1496x bekeken, 1 reactie »

17 december 2016 DFC JO15-2 – Dubbeldam JO15-4 (bekerwedstrijd 2e ronde)

In wat de laatste wedstrijd van 2016 lijkt te zijn (in de competitie is formeel gezien nog een wedstrijd te spelen), heeft DFC toch weer moeite om meer dan 11 spelers bij elkaar te krijgen, dus vallen Redwan en Winston in. De tegenstander lijkt hoofdzakelijk uit tweedejaars te bestaan, er is veel fysieke kracht aanwezig. Des te opvallender zijn daar de twee vlieggewichten die voorin mee voetballen.

DFC begint ietwat mat aan de wedstrijd, er is moeite om een gat te slaan in de ingespeelde defensie van Dubbeldam. De DFC aanvallers hebben meer snelheid dan deze verdediging, daar liggen dus kansen. Wel moet Nick na een paar minuten met een sliding voorkomen dat een Dubbeldam aanvaller doorbreekt: de corner leidt verder tot niets.  Zo ontvouwt zich een wedstrijd die zich veel op het midden van het veld afspeelt en waarbij DFC af en toe laat zien dat het goed kan combineren. Het duurt tot de 25e minuut voordat de training op steekballen zijn vruchten afwerpt: een diepe bal eindigt bij Andrej, en die blijft ijzig koel: hij kapt de keeper uit, en waar hij meestal naar rechts terug kapt, durft hij het nu aan om met links binnen te schieten, 1-0 DFC. Naar aanleiding van het lichte overwicht van DFC een terechte voorsprong.

Dubbeldam heeft echter voorin een paar handige spelers, en zo’n vijf minuten verder in de wedstrijd soleert een van die spelers door de defensie van DFC. Een paar keer niet sterk ingrijpen, en ineens staat deze speler oog in oog met Dylan, 1-1.

Dat is jammer, zo vlak voor de rust. Maar het is DFC dat toch het slotakkoord verzorgt: na een corner rammelt ook de verdediging van Dubbeldam, waardoor middenvelder Julian de bal voor zijn voeten krijgt. Die weet daar wel raad mee, en het is DFC dat met een voorsprong de rust in gaat: 2-1.

De tweede helft lijkt op de eerste helft: DFC kan maar niet lekker in het spel komen, al zijn er af en toe mooie combinaties te zien. De spanning blijft dus toch aanwezig, want de marge is maar 1 doelpunt. Het is pas aan het einde van de wedstrijd als Nick van achteruit een van zijn mooie lange passes verstuurt, in dit geval op Andrej. Deze controleert de bal heel goed, waarna hij teruglegt op Luca. Vanaf de rand van de zestien schiet deze de bal mooi in de verre hoek, 3-1. De wedstrijd is gespeeld en DFC bekert verder.

Zo sluit JO15-2 een succesvol najaar 2016 af, waar er 12 keer gewonnen werd en 2 keer verloren, voorwaar een erg goede prestatie! Complimenten aan alle jongens, als team hebben jullie veel laten zien, en er zit zeker nog meer moois in.

Marco, Michael en Wim, bedankt voor de begeleiding, en beterschap aan Michael! We hopen je in 2017 terug te zien.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 18 december 2016 om 20:42 -

    Gefeliciteerd jongens !! Hele fijne feestdagen en tot volgend jaar…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com