DFC O15-1 voegt opnieuw 3 punten toe

3 december 2016 1092x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 voegt opnieuw 3 punten toe
DFC O15-1 voegt opnieuw 3 punten toe

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 – Drechtstreek O15-2 op zaterdag 3 december 2016.

 

Op het menu staat een lastige thuiswedstrijd tegen Drechtstreek. De sterkte van deze ploeg is lastig inschatten, omdat ze pas na de 3e speelronde werden toegevoegd aan deze competitie. Ze hebben 8 punten minder dan DFC, maar ook 3 wedstrijden minder gespeeld.

Jan mist deze wedstrijd, dus wordt het centrale verdedigingsduo gevormd door Jaylison en Max.

De ploeg begint wat ongeconcentreerd, maar heeft wel controle over de wedstrijd. Spelers nemen ballen ongecontroleerd aan, korte passes zijn onzorgvuldig en lange ballen zien we te veel; kortom het is nogal rommelig. Zodra Drechtstreek echter de bal heeft wordt er even gejaagd en heeft DFC de bal weer. Er wordt teveel gespeculeerd op de snelheid van Colin en Pavel, waarbij laatstgenoemde een grote kans gehaast naast het doel schiet. Ook is er nog een schot dat via binnenkant paal terug het veld in hobbelt. Het doelpunt valt nadat Yassine een vrije trap snel naar Stijn speelt; de balsnelheid is precies goed, zodat Stijn de bal in één beweging langs zijn tegenstander kan wippen, richting de achterlijn sprint en een voorzet geeft die de aanvallers er alleen nog in hoeven schieten. Dat gebeurt in 1, 2, 3, 4, 5 pogingen, waarbij Colin het uiteindelijke eindstation is. Het is voor Drechtstreek het sein om aan te zetten en mede door verkeerd positiespel van de DFC’ers ontstaat er wat druk op het Dordtse doel. Een eerste poging gaat nog naast het doel, maar een vrije trap wordt door Stijn doorgekopt en via een snelle volley is het ineens 1-1.

 

In de rust hameren de teamleiders er op om geconcentreerd en gedreven te blijven (of te worden) en de linkerkant vaker te gebruiken: Drechtstreek moet de snelle Pavel op rechts sowieso met 2 tot 3 man afstoppen en daardoor ligt er vaak (en veel) ruimte voor Stijn, die daar ook nog eens slim mee omgaat (getuige ook het eerste doelpunt). De tweede helft wordt hierdoor leuk om naar te kijken. Stijn is zin tegenstander regelmatig te slim af en beide doelpunten worden door hem ingeleid: eerst een hoekschop die door Pavel omhoog wordt gekopt en vervolgens door hemzelf binnengeschoten en even later een voorzet die via Colin bij Yordi terecht komt en die zo zijn eerste doelpunt van dit seizoen meepakt. Tussendoor heeft Joël nog een goede reactie bij een voorzet waardoor een zeker doelpunt wordt voorkomen.

 

Weer een degelijke overwinning voor DFC en omdat ASWH de punten deelt met Pelikaan is er nu een voorsprong van 2 punten op SSW, ASWH, en Dubbeldam en van 5 punten Pelikaan en Nieuw-Lekkerland.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com