DFC O15-1 blijft winnen

11 december 2016 842x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 blijft winnen
DFC O15-1 blijft winnen

Verslag van de wedstrijd DFC O15-1 – Oranje Wit O15-4 op zaterdag 10 december 2016.

 

Hoewel Oranje Wit ergens in de middenmoot staat zal ook dit geen gemakkelijke opgave worden.

Coach Patrick is een diploma aan het ophalen; vandaag is uw verslaggever ook coach. Luca neemt de plaats van Jan in, wiens breuk maar niet wil genezen.

De opstelling: Stijn en Max beginnen op de bank. Joël op doel, Michael, Jaylison, Xander en Redwan in de verdediging; Winston, Yordi, Luca en Yassine op het middenveld en voorin Colin en Pavel. De wedstrijd begint wat stroef en beide ploegen wachten af. DFC heeft opnieuw wat moeite met balcontrole waardoor er soms wat gehaast wordt overgespeeld. Oranje Wit speelt bovendien aardig fysiek, zonder overigens gemeen te zijn, maar de DFC’ers moeten er toch even aan wennen. Na een minuut of twaalf heeft Yordi een stevige botsing en last van zijn scheenbeen, waardoor Stijn vervroegd het speelveld betreedt. Zijn eerste actie is de bal tweemaal over twee tegenstanders heen spelen, maar helaas is zijn voortzetting op de goed vrij gelopen Luca ondermaats. Aan de rechterkant komt Winston steeds beter in zijn spel en hij laat een paar mooie acties zien. Zoals wel vaker: als er een ploeg grip op de wedstrijd begint te krijgen… Oranje Wit verdedigt wat paniekerig uit: de strakke bal naar voren gaat net over Stijn heen, onder Luca door en langs Xander, waardoor een goed doorgelopen middenvelder Joël verschalkt en DFC in de achtervolging moet. DFC probeert dat wel, maar gaatjes zijn schaars totdat Stijn de bal ineens steekt op Winston, die na een mooie slalom Pavel bedient en het weer gelijk is: 1-1 en een heerlijk voetbal doelpunt.

 

Na de rust schuift Jaylison door naar het middenveld en Winston naar de rechtsachter positie. Hierdoor kan DFC de tegenstander ver van het eigen doel houden. Laatste man Max staat steeds op de goede plek en wimpelt elk gevaar redelijk gemakkelijk af. Oranje Wit wordt goed naar achter gedrukt en de beloning volgt als Yassine de bal net binnen de zestien van Oranje Wit terug verovert, de achterlijn opzoekt en Colin een niet te missen kans geeft, die hij bijna naast het doel prikt. Maar zoals gezegd: deze was niet te missen, dus DFC staat 2-1 voor. Oranje Wit maakt nog wat extra krachten vrij: door extra stevig spel proberen ze een gaatje in de DFC defensie te vinden, maar deze weigert om te vallen (tot Joël dan maar zelf Max omkegelt). Als een bal door het midden wordt gemist door hun doelman is Pavel er weer als de kippen bij en brengt de eindstand op het scorebord: 3-1. Oranje Wit geeft het echter pas op als Stijn met een geweldige sliding op de doellijn de aansluitingstreffer voorkomt. Ze begrijpen dan dat er vandaag niets te halen valt aan de Reeweg-Oost.

 

Hard werken loont extra vandaag, want SSW laat opnieuw punten liggen. De koppositie is inmiddels stevig in handen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com