DFC JO15-2 maatje te groot voor Drechtstreek JO15-4

4 december 2016 1006x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC JO15-2 maatje te groot voor Drechtstreek JO15-4

3 december 2016 DFC JO15-2 – Drechtstreek JO15-4

Nummer 3 DFC speelt vandaag tegen de hekkensluiter Drechtstreek. Toch blijft een dergelijke ploeg in theorie gevaarlijk, verdedigen hebben ze in de loop van de competitie geleerd, en ze hebben wellicht kansen in de counter.

Voor de wedstrijd aanvangt is er eerst een indrukwekkende minuut stilte voor de slachtoffers van het vliegtuigongeluk van de Braziliaanse voetbalfamilie Chapecoense. Dat is alvast een respectvol begin. Als de wedstrijd dan in gang wordt gefloten, blijkt DFC zelfs op half tempo een maatje te groot voor Drechtstreek. Een kwartier gaat voorbij met wat kansen en een bal op de lat voordat Andrej de ban breekt: 1-0 DFC. Door het gebrek aan tempo bij DFC wint Drechtstreek veel duels, met de bal weten ze echter niet heel veel gevaar te stichten. Eigenlijk valt alleen Luca op door werklust, maar dat is dan ook in zijn DNA gebakken. De rest van het team heeft vandaag niet het heilige vuur. Maar toch is het dan DFC dat vlak voor rust (pass Anouar, goal Marouane), de 2-0 aantekent.

De tweede helft, met Redwan en Stijn in de ploeg, geeft een iets ander beeld. DFC wint meer duels en laat Drechtstreek eigenlijk geen kans meer. Direct na rust is het spits Julian die de bal langs de keeper schuift voor 3-0, en twee minuten later geeft Stijn over links de bal goed voor, en kan middenvelder Julian de 4-0 binnen schieten. Een minuut of tien later is er de mooie combinatie, als spits Julian de bal over een verdediger op Marouane chipt. Alleen voor de keeper maakt Marouane het heel mooi af, door een lobje over de vrij lange keeper de plaatsen voor 5-0.

Drechtstreek doet nog wat terug als iedereen in de verdediging stilstaat bij wat volgens grens Willem een buitenspelpositie is. De speler van Drechtstreek mag echter doorgaan en prikt de 5-1 binnen. Een goede les hier in is: als de scheidsrechter niet fluit, gewoon doorgaan!

In de tussentijd kopt Nick nog een bal op de paal uit een corner en is het slotakkoord voor Andrej die door een mooie diepe crossbal van spits Julian weggestuurd wordt en langs de keeper prikt: 6-1.

Zo zakt blijkbaar het niveau van spelen als de tegenstander lager ingeschat wordt, jammer voor vandaag. Zeker omdat iedereen om de ploeg heen weet hoe leuk het team kan spelen. Ook wordt het collegiaal elkaar een handje geven en bedanken voor de wedstrijd door beide ploegen grotendeels vergeten, dat kan ook beter! Maar vooruit, het was vandaag mooi weer en de derde plek is vandaag minimaal veiliggesteld. Volgende week de laatste competitiewedstrijd van JO15-2, thuis tegen middenmoter Alblasserdam. Bij winst dan is er alleen nog een theoretische kans op het kampioenschap.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com